Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatele verificării făcute la Spitalul Floreasca

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti respectă normele de siguranţă a pacientului, este concluzia Inspecţiei Sanitare de Stat, care a făcut verificări joi pentru a vedea dacă sunt respectate protocoalele. La Floreasca, o pacientă a murit anul trecut după ce a ars pe masa de operaţii.

1835 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatele verificării făcute la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatele verificării făcute la Spitalul Floreasca

„Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti respectă normele de siguranţă a pacientului. În urma unei verificări realizate astăzi (joi, n.r.), reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităţilor impus de ANMCS după incidentul de anul trecut”, transmite Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Inspectorii sanitari au constatat că au fost refăcute procedurile privind circuitele funcţionale în blocul operator, precum şi protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator.

Nu au fost constatată o creştere a numărului de aparţinători în incinta spitalului, mai precizează Ministerul.

O pacientă a murit, la finele lunii decembrie 2019, după ce a ars pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca. Ulterior, femeia în vârstă de 66 de ani a murit.

Între timp, a fost deschis un dosar penal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici