Ministerul Sănătăţii a cerut măsuri speciale pentru a interveni în cazul în care virusul din China ajunge şi în România

Victor Costache a cerut specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune pentru a fi limitate îmbolnăvirile de gripă, dar şi un set de măsuri pentru a fi pregătiţi în cazul în care o să apară şi în România îmbolnăviri de coronavirus.

1153 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a cerut măsuri speciale pentru a interveni în cazul în care virusul din China ajunge şi în România

Ministrul Sănătăţii a cerut să fie pregătite măsuri în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cu virusul din China

„Victor Costache, ministrul Sănătăţii a solicitat specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune, suplimentar, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia sistemului de sănătate publică în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În acest context, un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni, miercuri, sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de statm pentru a propune ministrului Sănătăţii măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiştii se aşteaptă în perioada următoare la o circulaţie mai intensă a virusurilor gripale.

Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit.

„Au fost luate şi primele măsuri în ceea ce priveşte noul coronavirus. INSP a trimis direcţiilor de sănătate publică definiţia de caz pentru a putea fi informate unităţile sanitare de la nivel naţional. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenţionări de călătorie”, mai transmite sursa citată.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat în Statele Unite primul caz de coronavirus provenind din China, urmând să facă un anunţ oficial marţi seară, afirmă surse citate de CNN.

Virusul, depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan (China), a infectat până acum peste 300 de persoane, iar şase au decedat. Până acum, virusul a fost depistat în cinci ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici