Ministerul Sănătăţii: Alte cinci decese prin hipotermie severă. 79 de oameni au murit din cauza frigului

Alte cinci decese au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore din cauza hipotermiei severe în judetele Constanţa, Ialomiţa, Sibiu şi Vrancea, numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa la nivel naţional de la avertizarea de ger ajungând la 79, potrivit Ministerului Sănătăţii

171 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Alte cinci decese prin hipotermie severă. 79 de oameni au murit din cauza frigului

Ministerul Sănătăţii: Alte cinci decese prin hipotermie severă. În total, au murit 79 de oameni din cauza frigului (Imagine: Alexandra Solomon/Mediafax Foto)

Astfel, două persoane au decedat în Constanţa şi câte una în judeţele Ialomiţa, Sibiu şi Vrancea.

De la avertizarea de ger emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional au fost înregistrate 79 decese din cauza hipotermiei severe.

În ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat 102 persoane fără adăpost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică rapoartele de autopsie pentru fiecare deces în parte, astfel încât să poată fi stabilite cu exactitate cauzele care au provocat moartea celor 79 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici