Ministerul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor: Tratamentul bolnavilor de hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă

Ministerul Sănătăţii a remis, vineri, un comunicat de presă în care arată că tratamentul cu interferon-free nu a fost întrerupt nicio clipă, aşa cum a acuzat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iar costul tratamentului hepatitei C negociat de Guvernul Ponta este, în realitate, de 10 ori mai mare.

566 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor: Tratamentul bolnavilor de hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă

Ministerul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor: Tratamentul bolnavilor de hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă

,,Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienţi cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificaţi şi selectaţi conform criteriilor 5.860 de pacienţi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a început plăţile în luna septembrie. Plăţile sunt la zi iar tratamentul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienţi tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienţi aparţine guvernului Ponta”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Instituţia precizează că în ceea ce priveşte eficienţa folosirii banului public, o evaluare este în acest moment în curs de realizare la nivelul Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care există informaţii cu privire la nivelul costurilor pentru România, care l-ar depăşi pe cel din alte state vecine.

,,Din această perspectivă este cu atât mai suprinzătoare declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, făcută în urmă cu două zile, conform căreia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienţi cu hepatita C. În realitate, costul tratamentelui negociat de guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare. În legătură cu cei 10.000 de pacienţi despre care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ar vrea sa îi includă în programul de tratament, facem precizarea că Ministerul Sănătăţii a transmis deja Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedură care va fi reluată în foarte scurt timp”, se mai precizează în comunicat.

Liviu Dragnea a susţinut că în anul 2012 guvernul PSD a început program de vindecare a bolnavilor cu hepatită C, care trebuia să continue pentru cel puţin încă 10.000 de pacienţi, cu gradul F4, în anul 2017, însă ''programul a fost blocat de actualul Guvern, nu din lipsa fondurilor, ci din lipsa de interes şi poate şi din incompetenţă''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici