Ministerul Sănătăţii: S-au respectat procedurile igienico-sanitare la Sanador. A fost sesizat Colegiul Medicilor

Ministerul Sănătăţii informează că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.

1265 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: S-au respectat procedurile igienico-sanitare la Sanador. A fost sesizat Colegiul Medicilor

Ministerul Sănătăţii: S-au respectat procedurile igienico-sanitare la Sanador. A fost sesizat Colegiul Medicilor

„Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz”, informează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an şi 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Reprezentanţii Spitalului Sanador au precizat că, fiind vorba de un deces din cauze neştiute, nu vor face declaraţii, însă echipajul SMURD a fost chemat de familie, nu de spital.

”Referitor la solicitarea dvs., având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declaraţii referitoare la acest eveniment. Dorim să menţionam că echipajul SMURD a fost chemat de aparţinătorii pacientului, şi nu de către Spitalul Clinic Sanador, acesta alăturându-se echipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare”, au precizat reprezentanţii Sanador.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici