Învăţătorul din Botoşani acuzat a strâns de gât un elev din clasa întâi a demisionat din învăţământ

Învăţătorul la şcoala din Viişoara, judeţul Botoşani, care a fost acuzat de părinţii unui elev din clasa întâi că l-a strâns de gât până când a rămas fără aer, a demisionat, luni, din învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

400 afișări
Imaginea articolului Învăţătorul din Botoşani acuzat a strâns de gât un elev din clasa întâi a demisionat din învăţământ

Învăţătorul din Botoşani acuzat a strâns de gât un elev din clasa întâi a demisionat din învăţământ

Învăţătorul în vârstă de 62 de ani, acuzat de părinţii unui elev că l-ar fi strâns gât pe copil până când acesta a rămas fără aer, a transmis, luni, conducerii şcolii din localitatea Viişoara, judeţul Botoşani, că demisionează din învăţământ.

Conform inspectorului şcolar general din Botoşani, Gabriel Hârtie, învăţătorul este, în prezent, internat în spital, iar demisia va intra în vigoare după perioada de spitalizare. Bărbatul nu va mai reveni, însă, la catedră.

„Şi-a înaintat astăzi demisia către unitatea de învăţământ. Consiliul de Administraţie al şcolii ia act de decizia domnului profesor şi încetează raportul de muncă. Ancheta în care dânsul era cercetat practic se opreşte, dar continuă a cercetarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Dânsul a anunţat că este internat în spital şi probabil va aduce un certificat medical, dar Consiliul de Administraţie poate lua act de hotărârea domnului şi încetează raportul de muncă din momentul revenirii. Practic, la clasă nu va mai fi prezent domnul profesor, la clasă a fost deja a trimis un alt învăţător sperăm că totul va fi în regulă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, inspectorul şcolar general Gabriel Hârtie.

Învăţătorul din localitatea Viişoara este cercetat penal de către poliţişti pentru purtare abuzivă, fiind acuzat de părinţii unui elev din clasa întâi că l-a strâns de gât până când copilul ar fi rămas fără aer. Incidentul a avut loc joi, iar părinţii elevului au făcut o plângere la Poliţie împotriva dascălului.

În acest caz a fost declanşată o anchetă şi de către Inspectoratul Şcolar Botoşani, bărbatul fiind acuzat că şi în trecut ar fi agresat alţi elevi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici