Ministerul Sportului nu cedează: Stadionul Arcul de Triumf nu va fi folosit doar de rugbişti

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului anunţă că baza sportivă Arcul de Triumf nu va fi cedată Federaţiei de Rugby pentru utilizarea exclusivă de către rugbişti. Este o bază în care statul a investit foarte mulţi ani şi care va fi folosită şi de alţi sportivi, au precizat cei de la MTS.

630 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sportului nu cedează: Stadionul Arcul de Triumf nu va fi folosit doar de rugbişti

Ministerul Sportului nu cedează: Stadionul Arcul de Triumf nu va fi folosit doar de rugbişti

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului susţin că deşi au fost supuşi unor presiuni şi atacuri, ei nu vor renunţa la ideea de a oferi stadionul şi altor sportivi. Justificarea este că în urma investiţiei a apărut un obiect nou, complet diferit de cel administrat în trecut de Federaţia de rugby.

„Investiţia realizată a înzecit valoarea stadionului Arcul de Triumf, care s-a transformat dintr-un simplu stadion într-un centru sportiv complex. A devenit, astfel, un obiectiv nou, complet diferit de cel iniţial. Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federaţie sportivă, să încerce să forţeze primirea dreptului unic de folosinţă gratuită asupra acestui centru sportiv şi să obţină venituri de pe urma sa. O astfel de situaţie ar fi profund nedreaptă faţă de contribuabilii români şi faţă de celelalte sporturi”, scrie în comunicatul de presă al MTS.

Federaţia Română de Rugby va beneficia în continuare de prioritate faţă de alte sporturi în folosirea gratuită a stadionului pentru meciuri şi antrenamente, precizează cei de la MTS.

La Stadionul Arcul de Triumf a fost făcută o investiţie de 37 de milioane de euro pentru că baza va fi folosită în timpul Campionatului European de Fotbal. Pe lângă renovarea terenului şi a tribunelor, s-au realizat parcări subterane moderne, terenuri de antrenament, sală de conferinţe, spaţii pentru oficiali, săli pentru presă, centru de medicină sportive, săli VIP, restaurant, muzeu, hotel pentru sportivi, spaţii tehnice şi adăpost de protecţie civilă.

Reprezentanţii FRR au menţionat anterior că Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, arena pe care se joacă rugby din 1913, a fost oferit de federaţie ministerului, cu care s-a semnat un protocol conform căruia stadionul revine Federaţiei Române de Rugby la finalul lucrărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici