Miniştrii Finanţelor şi Muncii discută cu premierul despre indemnizaţia de creştere a copilului

Miniştrii Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Ialomiţianu şi Ioan Botiş, au venit, miercuri, la Palatul Victoria pentru a avea cu premierul Emil Boc o nouă discuţie privind indemnizaţia de creştere a copilului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

14 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Finanţelor şi Muncii discută cu premierul despre indemnizaţia de creştere a copilului

Miniştrii Finanţelor şi Muncii discută cu premierul despre indemnizaţia de creştere a copilului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În clădirea Guvernului se află şi liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

În faţa sediului Guvernului sunt câteva zeci de mame care au venit să protesteze faţă de anunţul Guvernului de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului.

Premierul Emil Boc anunţa, luni seară, că perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului va fi redusă, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fără să fie afectată valoarea acesteia, modificări care nu vor fi aplicate şi beneficiarilor actuali.

Limita minimă a indemnizaţiei va rămâne astfel, în ambele cazuri, la 600 lei, iar limita maximă la 3.400 lei.

Viitoarele mame vor putea sta şi în al doilea an în concediu de creştere a copilului, dar fără plată şi vor beneficia de o primă lunară de 500 de lei dacă se întorc la muncă oricând în perioada celui de-al doilea an în care pot opta pentru acest concediu neplătit.

Mamele aflate deja în concediu vor beneficia de actuala indemnizaţie, aflată în plată, pentru perioada de doi ani. Potrivit premierului, în prezent se află în plată 198.000 indemnizaţii de creştere a copilului.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, marţi, că ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu a fost aprobată de Guvern, fiind deschise astfel "toate posibilităţile" pentru discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici