Marko Bela: În acest moment ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu există

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, marţi, că în acest moment ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu există, fiind deschise "toate posibilităţile" pentru discuţii, precizând că Uniunea nu este de acord cu diminuarea perioadei de doi ani, dar ar accepta diminuarea plafonului maximal.

14 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: În acest moment ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu există

Marko Bela: În acest moment ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu există (Imagine: Mihai Barbu/Medax Foto)

"Ordonanţa nu există, avem toate posibilităţile să discutăm", a spus Marko Bela, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale UDMR, pe tema anunţului făcut de premierul Emil Boc privind concediul pentru creşterea copilului.

Potrivit lui Marko Bela, ordonanţa de urgenţă în acest sens nu a fost aprobată.

"Într-adevăr, în Guvern s-a discutat problema, s-au discutat principiile, dar, mai ales că acestă măsură, oricum ar arăta ea, nu are niciun impact în acest moment asupra bugetului, bineînţeles că avem toate posibilităţile de a discuta şi a rediscuta cât mai repede. Nu cred că e bine să prelungim discuţiile şi să ajungem la o concluzie", a spus el.

Întrebat ce mai poate face Uniunea în condiţiile în care ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat că ordonanţa va fi adoptată miercuri, Marko a răspuns că reprezentanţii UDMR mai pot discuta încă o dată cu partenerii de coaliţie, cu premierul, cu colegii din Guvern pentru a se ajunge la o concluzie.

Preşedintele UDMR a spus că reprezentanţii Uniunii sunt de acord că trebuie făcute modificări în privinţa actualelor reglementări, dar nu sunt de acord cu diminuarea perioadei de doi ani, ci să se discute în legătură cu plafonul maximal al indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Senatorii şi deputaţii UDMR s-au reunit, marţi după-amiază, într-o şedinţă, la care a participat şi Marko Bela, după ce, în cursul dimineţii, deputaţii Uniunii au avut o şedinţă inopinată, care a durat mai mult de două ore, fiind nemulţumiţi de anunţul premierului privind reducerea concediului plătit pentru creşterea copilului.

Liderul grupului deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, declara, marţi la prânz, că punctul de vedere al Uniunii este că perioada de acordare a indemnizaţiei trebuie menţinută la doi ani, singura zonă de negociere fiind, eventual, plafonul maxim.

El a precizat că Uniunea îşi menţine punctul de vedere, chiar dacă acesta nu corespunde cu decizia anunţată de premierul Emil Boc.

"Nu-mi plac ameninţările, nu ameninţăm. E o opinie care nu corespunde cu cea agreată de Guvern. Vom găsi soluţii şi la acest lucru, sper, în scurt timp", a spus Olosz Gergely.

Perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului va fi redusă, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fără să fie afectată valoarea indemnizaţiei, modificări care nu vor fi aplicate şi beneficiarilor actuali, a anunţat, luni seară, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici