Ministrul Agriculturii anunţă programul financiar „De trei ori subvenţia”, pentru fermieri

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat joi pregramul de finanţare pentru fermieri intitulat „De trei ori subvenţia”, cu implicarea CEC Bank şi a Fondului de Garantare a Creditului Rural.

666 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii anunţă programul financiar „De trei ori subvenţia”, pentru fermieri

Ministrul spune că programul face parte din pachetul de masuri pe care le-a luat de la recenta sa numire, „pentru ca suferinţa plantelor să fie întreruptă” în condiţiile secetei. Este vorba de posibilitatea desfiinţării culturilor afectate, cu păstrarea unei zone martor, care să dovedească starea acestora, precum şi solicitatea în avans a subvenţiilor europene. O altă măsură este HG aprobată miercuri privind acciza la motorina destinată agriculturii.

Programul financiar va fi operaţional din 20 iulie, şi va putea fi accesat în baza unei adeverinţe eliberată de APIA care precizează suma alocată pentru suprafeţele cultivate într-un an, creditul urmând a fi de trei ori mai mare decât suma respectivă. Dobânda va fi de 2%, fixă, pe toată perioada de trei ani a creditului, care va fi garantat în proporţie de 80% de Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Programul nu prezintă riscuri nici pentru fermier, nici pentru bancă şi nu angajează resurse bugetare, a precizat Daea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici