Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a stat la coadă la sarmale în Piteşti

Peste cinci mii de sarmale au fost oferite, miercuri, localnicilor şi turiştilor aflaţi în vizită la Piteşti de către autorităţile locale, printre cei care au stat la coadă fiind şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, piteştean de origine.

853 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a stat la coadă la sarmale în Piteşti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a stat la coadă la sarmale în Piteşti (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Potrivit primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, manifestarea este organizată obligatoriu în a doua zi de Crăciun de 15 ani, în faţa instituţiei fiind amplasate corturi unde au fost puse toate sarmalele şi ţuica pentru doritorii de o plimbare prin centrul oraşului, pe binecunoscuta Strada Mare, care face legătura dintre Primărie şi Prefectură.

"Avem 5.000 de sarmale, oferim câte o porţie de sarmale cu mămăligă şi ardei, putem să oferim pofticiosilor şi porţie suplimentară. Avem zece vedre de ţuică, o sută de litri, oferim un păhărel de ţuică fiartă. De 15 ani, an de an, are loc această acţiune, vrem ca tradiţia să continue, iar oamenii, localnici, dar şi turişti se simt bine aici în centrul oraşului, unde este într-adevăr o atmosferă de sărbătoare de Crăciun", a declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

Printre cei care s-au aşezat la coadă s-a aflat şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, parlamentar de Argeş, un piteştean sută la sută, însoţit de deputatul USL, Andrei Gerea.

"Domnule ministru, cele mai bune sarmale din ţară!", l-a abordat primarul Pendiuc, Daniel Constantin replicând: "Nu puneţi multe, doar două, să avem grijă de colesterol!", edilul şef al Piteştiului punând totuşi în farfuria din plastic trei sarmale.

"Am încercat, dar nu am putut, se taie greu, sunt foarte bune. Mă bucur, este o tradiţie a municipalităţii, a oraşului, a cetăţenilor şi mă bucur că se respectă de către toată lumea, de către primărie şi de către cetăţeni şi în fiecare an sunt alături în a doua zi de Crăciun, e o sărbătoare foarte frumoasă", a declarat Daniel Constantin.

Întrebat de jurnalişti dacă sarmalele servite în centrul Piteştiului se compară cu cele de acasă, Constantin a precizat că sunt la fel de bune.

Ulterior, ministrul Daniel Constantin a fost întrebat de ziarişti dacă va bea şi din renumita ţuică de Piteşti, iar ministrul a răspuns afirmativ, precizând că este răcit şi că ţuica fiartă este "cel mai bun antidot".

"E necesar, mai ales că m-a luat şi o răceală! Ţuica fiartă e cel mai bun antidot!", a mai spus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici