Ministrul Apărării: Aeronava rusă nu a fost în spaţiul românesc sau NATO. A fost misiune normală de poliţie aeriană

Ministrul Apărării. Mihai Fifor, a declarat pentru MEDIAFAX, că aeronava rusească de luptă interceptată în spaţiul aerian al Mării Negre nu a intrat în spaţiul românesc sau în spaţiul NATO niciun moment, subliniind că a fost o misiune normală efectuată de poliţia aeriană.

1772 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Aeronava rusă nu a fost în spaţiul românesc sau NATO. A fost misiune normală de poliţie aeriană

Ministrul Apărării: Aeronava rusă nu a fost în spaţiul românesc sau NATO. A fost misiune normală de poliţie aeriană

„A fost o misiune de poliţie aeriană efectuată de Forţele Aeriene române împreună cu forţele aeriene regale canadiene, care a fost declanşată pe de o parte de forţele de comandă aeriene romane, joia trecută, pe de altă parte de centrul NATO. O misiune normală efectuată de poliţia aeriană. A fost o aeronavă a Federaţiei Ruse în apropierea spaţiului NATO. Vreau să subliniez că aeronava rusă nu a intrat în spaţiul NATO sau în spaţiul românesc. A fost în apropierea deasupra Mării Negre şi atunci s-a declanşat o operaţiune a poliţiei aeriene, care s-a desfăşurat în parametri normali. Nu a fost în spaţiul nostru în niciun moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Precizările vin după ce departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The Star.

Două avioane canadiene de tip CF-18 au interceptat un avion rusesc de tip Suhoi Su-27 care zbura în apropierea României, unde Canada deţine cinci avioane de luptă şi 135 de membrii ai personalului militar.

Un comunicat al Departamentului Apărării au informat că forţele canadiene au urmărit avionul de luptă rusesc până ce acesta a părăsit regiunea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici