Video Ministrul Apărării: Prezenţa militarilor în Afganistan corespunde aşteptărilor de a vedea combătut terorismul - VIDEO

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, consideră că prezenţa militarilor români în teatrele de operaţii din Afganistan corespunde intereselor ţării, dar şi aşteptărilor oamenilor de a vedea combătut terorismul.

449 afișări

Mihnea Motoc a declarat, vineri, la Dej, la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, că aceştia au validat standardul de excelenţă militară românească în teatrele de operaţii şi au reprezentat cu cinste România, atât faţă de aliaţi, cât şi faţă de oficialii şi oamenii obişnuiţi din această ţară.

"Participăm cu militari de peste un deceniu în Afganistan, rămânem încredinţaţi că prezenţa noastră în Afganistan corespunde intereselor României, ca stat, şi aşteptărilor oamenilor de a vedea combătut terorismul, proliferarea terorismului, într-o regiune care nu este atât de îndepărtată cum apare pe hartă”, a spus Motoc.

Ministrul Apărării a participat, vineri, în Piaţa Bobâlna din municipiul Dej, judeţul Cluj, la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, împreună cu prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vuşcan, primarul CCostan Morar mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şeful Statului Major General, Nicoale Ciucă, militari şi rude ale acestora.

În cadrul ceremoniei, ministrul Apărării a decorat doi militari ai Batalionului 811 Infanterie care au fost răniţi în timpul misiunii executate în Afganistan.

În cadrul misiunii ”Resolute Support”, cei 420 de militari ai Batalionului 811 Infanterie au efectuat, în perioada august 2015 – martie 2016, aproximativ 1.500 de misiuni în provincia Kandahar, începând de la asigurarea securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane, până la participarea la proiecte în sprijinul educaţiei, distribuire de materiale şi asistenţă umanitară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici