Ministrul de Interne Marcel Vela, acuzat de colaborare cu Securitatea: Am deranjat prea tare „băieţii deştepţi” din zona MAI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine că observă o „efervescenţă crescută” a atacurile la adresa sa, după ce ar fi deranjat „prea tare lumea băeieţilor deştepţi” din zona MAI, precizările fiind făcute după ce au apărut online documente care ar demonstra că a fost colaborator al Securităţii.

20217 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne Marcel Vela, acuzat de colaborare cu Securitatea: Am deranjat prea tare „băieţii deştepţi” din zona MAI

Vela: Am deranjat prea tare „băieţii deştepţi” din zona MAI. Nu am colaborat cu Securitatea

„Observ că în aceste zile este o efervescenţă crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieţilor deştepţi" din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro şi un ministru nou, venit din provincie, fără să ştie haţişurile şi conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane. Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturaşii împrăştiaţi în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidaţi incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000)”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ministrul a publicat corespondenţa din 2001 şi Decizia CNSAS din 2007, în cazul său.

„Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele şi în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menţinere Decizii"”, a adăugat Marcel Vela.

Potrivit unui document aflat în mediul oline, Marcel Vela ar fi fost informator al Securităţii, începând cu 18 februarie 1987, el fiind „agent încasator”, ce lucra în mediul rural. La baza recrutării, conform documentului citat, se află „sentimentele patriotice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vela,
atacuri,
mai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici