Ministrul de interne spune că Sorina Pintea a refuzat transportul la Spitalul Penitenciar

Ministrul Afacerilor Interne a declarat la Realitatea Plus că fostului ministru al Sănătăţii i s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, însă Sorina Pintea a refuzat transferul. De asemenea Marcel Vela a spus că s-a luat măsura de a-i fi asigurată asistenţă medicală permanentă.

1490 afișări
Imaginea articolului Ministrul de interne spune că Sorina Pintea a refuzat transportul la Spitalul Penitenciar

Ministrul de interne spune că Sorina Pintea a refuzat transportul la Spitalul Penitenciar

"S-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar ea nedorind să fie transferată acolo, s-a luat măsura să i se asigure asistenţă medicală permanentă 24 de ore din 24 la Arestul Central al Poliţiei", a spus Marcel Vela.

Ministrul interimar de Interne a adăugat că Sorinei Pintea i s-au pus cătuse pentru că, potrivit unui ordin de ministru din 2018, cazurile în care nu se pun cătuşele deţinuţilor sunt: femei gravide, persoana de peste 65 de ani, persoana cu handicap locomotor, minori sub 16 ani, persoana ale cărei afecţiuni medicale impun utilizarea tărgii sau căruciorului pentru deplasare, precum şi în situaţii de afecţiuni ale membrelor superioare din zona supusă încătuşării.

De asemenea Marcel Vela a mai precizat că va semna un nou ordin de ministru în care să se prevadă ca medicul centrului de detenţie să stabilească modalitatea de transport către spital al persoanelor care suferă de anumite afecţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici