Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în şcolile din ţară pentru analiza situaţiei elevilor

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în toate şcolile din ţară pentru a verifica erorile din documente, dar şi grupurile defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar şi situaţia celor promovaţi, corigenţi, repetenţi sau cu situaţia neîncheiată.

2078 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în şcolile din ţară pentru analiza situaţiei elevilor

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în şcolile din ţară pentru analiza situaţiei elevilor

„Începând de astăzi, 1 august şi până la sfârşitul lunii, Ministerul Educaţiei Naţionale derulează în unităţile de învăţământ o inspecţie tematică, dublată de o analiză de risc, privind evoluţia situaţiei şcolare a elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, din anul şcolar 2018 - 2019”, informează Ministerul, printr-un comunicat de presă.

Astfel, în următoarea perioadă, experţii din Corpul de control al ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată şi transferaţi, în anii şcolari selectaţi, la nivelul unităţilor de învăţământ din toată ţara.

„Obiectivele acestei inspecţii/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea/remedierea erorilor din documentele şcolare”, mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici