Ministrul Educaţiei anunţă cum se pot reîntoarce la şcoală elevii după 8 zile de online

Elevii care vor să revină în băncile şcolii în a opta zi, după ce au trecut la învăţământul în mediul online, din cauza situaţiei epidemiologice din clasă, vor fi testaţi gratuit. Completarea ordinului comun a fost semnat şi trimis la Monitorul Oficial.

27806 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei anunţă cum se pot reîntoarce la şcoală elevii după 8 zile de online

Ministrul Educaţiei anunţă cum se pot reîntoarce la şcoală elevii după 8 zile de online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, miercuri, că a semnat completarea ordinului comun dintre ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, prin care s-a eliminat o eroare comisă de un funcţionar.

„Avem 3 situaţii posibile. Dacă există cabinete medicale şcolare elevii se vor putea testa, există obligaţia testării elevilor care solicită acest lucru în cabinetele medicale şcolare în scopul revenirii la şcoală cu prezenţă fizică începând cu ziua a opta. Acolo unde nu există cabinete medicale şcolare, se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile de testare pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la şcoală începând cu ziua a opta. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta şi ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni la şcoală începând cu ziua a opta”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că în acest moment sunt acoperite toate situaţiile în privinţa testării elevilor.

El a mai spus că „este regretabil” că printr-o adresă semnată de un funcţionar al Ministerului Sănătăţii s-au adus completări unui ordin comun de ministru, ceea ce este ilegal.

„S-a înlăturat acest neajuns, s-a rectificat, iar astăzi (miercuri – n.r.) se va publica în MO completarea la ordinul comun de ministru prin care am clarificat integral acest lucru”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîmpeanu,
elev,
test

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici