Ministrul Educaţiei îl trimite la evaluare pe învăţătorul care i-a corectat elevului de clasa a II-a cuvântul corect

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că se impune evaluarea învăţătorului din Iaşi care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

5524 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei îl trimite la evaluare pe învăţătorul care i-a corectat elevului de clasa a II-a cuvântul corect

Ministrul Educaţiei o trimite la evaluare pe învăţătoarea care i-a corectat elevului de clasa a II-a cuvântul corect

"Regret nespus ce s-a întâmplat şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi dânsa care scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, la Parlament.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educaţiei în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: "Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu ştie scrie corect româneşte sau nu. Acest lucru aş vrea eu să întreb şi să aflu şi să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut şi pentru mine să văd că un profesor dintr-o şcoală unde elevul se duce să înveţe ...Sper să fie un caz singular".

Reacţia ministrului vine după ce un învăţător din Iaşi a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Greşeala a fost descoperită după ce tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook şi a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”. Părintele din Iaşi se arată nemulţumit de modul în care învăţătorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a evaluat lucrarea copilului său, din clasa a II-a şi indică cu roşu greşeli inexistente, publicând un fragment din lucrarea copilului pe pagina sa de Facebook.

 

Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că i s-a povestit, marţi dimineaţa, despre acest caz, care a devenit viral pe Facebook, fără ca părinţii elevului să fi informat conducerea despre caz.

„Părintele nu a venit să informeze şcoala sub nicio formă. Deci nu am aflat de la părinţi, ci am aflat de la alţii, care au aflat şi ei tot de la alţii. Acum vom avea o discuţie ca să ne lămurim cu toată chestiunea, dacă e adevărată, în ce context e. Nu ştiu nimic să vă spun, pentru că nici n-am apucat să vedem textul. (...) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, în orice context. Eu ce pot să vă spun dacă nu am elementele de control. Discutăm toată chestiunea şi o să putem să dăm un răspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Săndulescu.

Potrivit acesteia, învăţătorul de la clasa a II-a B are mulţi ani de experienţă în învăţământ şi a refuzat să facă public numele acestuia. Reprezentanţii Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi nu au contactat părinţii elevului, dar urmează să formeze o comisie care să verifice cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici