Ministrul Educaţiei invită sindicatele din învăţământ la discuţii

Ministrul Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor din învăţământ la discuţii, joi, la ora 10.00, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educţaiei, Cercetării şi Tineretului.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei invită sindicatele din învăţământ la discuţii

Ministrul Educaţiei invită sindicatele din învăţământ la discuţii (Imagine: Mediafax Foto)

Ea a precizat că discuţiile de joi vor avea în centru interesul elevilor şi că ministrul Educaţiei doreşte ca negocierile cu liderii sindicatelor să fie raţională şi echilibrată.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că acţiunile de protest anunţate de sindicatele din învăţământ ca urmare a deciziei de amânare a aplicării legii de creştere a salariilor profesorilor nu reprezintă o soluţie şi i-a cerut ministrului Educaţiei să cheme sindicatele la dialog.

Premierul a declarat, la Ploieşti, că i-a solicitat ministrului Educaţiei, Anton Anton, să invite sindicatele din învăţământ la dialog.

"Este un dialog care mi se pare util în această perioadă", a afirmat Tăriceanu, spunând că nu crede că problema se poate rezolva prin grevă.

Premierul a mai spus că invită sindicatele din învăţământ la dialog şi la responsabilitate, adăugând că responsabilitatea trebuie să fie şi a sindicatele, şi nu doar a Guvernului.

"Responsabilitatea trebuie să existe şi la nivelul sindicatelor, nu este numai problema Guvernului (...) Nu trebuie să ne bazăm pe iluzii", a spus Tăriceanu.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a spus că i-a dat dispoziţie ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, să activeze comisiile consultative de pe lângă prefecturi întrucât trebuie discutat "cu cărţile pe masă".

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Legea privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ a fost publicată, marţi după-amiază, în Monitorul Oficial, la puţin timp după anunţul Guvernului privind adoptarea unei OUG care amână aplicarea legii până la 1 aprilie.

Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă şi unică în lume" decizia Guvernului de a amâna aplicarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice şi spun că pregătesc acţiuni de protest, ameninţând chiar cu grevă.

Federaţia "Spiru Haret" cere Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă aprobată, marţi, de Guvern de amânare până în 1 aprilie a aplicării legii privind creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, Ordonanţa Guvernului nr. 15 din 30 ianuarie 2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ, Camera fiind for decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici