Ministrul Educaţiei. Măsurile pregătite pentru întoarcerea elevilor la şcoală: Vor sta câte 2 în bancă. Portul măştii este esenţial

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii vor sta câte doi în bancă.
  • Sorin Cîmpeanu: ”Portul măştii este esenţial, incomparabil mai important decât câţiva centimetri în plus sau în minus la distanţa dintre elevi.”
6525 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei. Măsurile pregătite pentru întoarcerea elevilor la şcoală: Vor sta câte 2 în bancă. Portul măştii este esenţial

Elevii vor sta câte doi în bancă, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru că portul măştii este incomparabil mai important decât câţiva centimetri în plus. Masca e mai importantă şi decât panourile se plexiglas, care, afirmă ministrul, şi-au dovedit inutilitatea.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Antena 3, marţi seara, că nu va semna niciodată un ordin care va fi imposibil de pus în practică, astfel că elevii vor sta ca şi până acum câte 2 în bancă, dar vor purta mască.

Portul măştii este esenţial, incomparabil mai important decât câţiva centimetri în plus sau în minus la distanţa dintre elevi”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă acest lucru nu înseamnă că autorităţile s-au hazardat când au folosit panourile de plexiglas, Cîmpeanu a spus că „s-a hazardat o lume întreagă”, dar între timp toţi au aflat că panourile au fost inutile.

Nu vreau să iau apărarea nimănui, dar în Italia am văzut cum tăiau băncile, cum montau panourile de plexiglas, ca mai apoi să se descopere că atâta timp cât nu există o instalaţie de climatizare capabilă să extragă din încăpere aerul uzat plin de aerosoli erau inutile acele separatoare, pentru că nu puteai să împiedici aerosolii să treacă pe sub, pe lângă sau peste panou. Sunt multe state care s-au păcălit. A fost o situaţie nouă, au fost încercate soluţii. Acum ştim că nu este o soluţie”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Şcolile se redeschid începând din 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici