Ministrul Educaţiei promite încă 500 de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor

Şcolile vor beneficia, în curând, de o finanţare suplimentară de 500 de milioane de lei, de la bugetul Ministerului Educaţiei, a promis, luni, ministrul Cristian Adomniţei, aflat la Iaşi pentru deschiderea noului an şcolar.

1 afișare
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei promite încă 500 de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor

Ministrul Educaţiei promite încă 500 de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor

"Am vizitat astăzi o şcoală din Hălăuceşti (judeţul Iaşi), refăcută cu fonduri guvernamentale, dar şi o şcoală din Strunga, care încă mai aşteaptă sprijinul nostru. Am cunoştinţă de situaţia reală a şcolilor şi ştiu ce avem de făcut în continuare. Vom aloca, prin Hotărâre de Guvern, spre sfârşitul acestei luni şi începutul lui octombrie, 400 de milioane de lei pentru lucrările de modernizare deja începute şi alte 100 de milioane de lei pentru lucrări noi", a declarat ministrul Cristian Adomniţei.

El a mai spus că încearcă, împreună cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor, să găsească o soluţie pentru constituirea unor bugete multianuale, care să asigure finanţarea investiţiilor din învăţământ mai mulţi ani consecutiv. "Este clar că într-o singură vară nu se pot rezolva problemele şcolilor", a arătat ministrul.

Adomniţei a precizat că de finanţarea de 400 de milioane de lei vor beneficia doar acele şcoli unde au fost organizate licitaţii şi au început lucrările. Restul de 100 de milioane vor fi alocaţi pentru proiecte mici, cu valoarea sub 250.000 de euro, pentru care nu vor mai fi organizate licitaţii.

Potrivit sursei citate, în curând vor interveni modificări legislative care vor uşura cheltuirea banilor alocaţi pentru şcoli. "Conform proiectului de hotărâre, procedurile pentru achiziţiile publice se vor simplifica, iar durata lor va scădea de la 52 la 24 de zile. De asemenea, vor fi descurajaţi cei care fac contestaţii doar pentru a bloca licitaţiile. De acum înainte, contestatarii vor depune o garanţie în bani, care va fi executată în cazul în care contestaţia nu este întemeiată”, a mai spus ministrul Adomniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici