Ministrul Familiei, în control la o casă familială: copiii trăiesc în tensiune, mâncarea lasă de dorit

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a făcut joi seara o vizită neanunţată la o casă familială din Giurgiu.

798 afișări
Imaginea articolului Ministrul Familiei, în control la o casă familială: copiii trăiesc în tensiune, mâncarea lasă de dorit

Ministrul Familiei, în control la o casă familială: copiii trăiesc în tensiune, mâncarea lasă de dorit

Inspecţia a fost făcută în urma unei reclamaţii.

„Din păcate încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecţie a copilului. În urma unor sesizări am făcut un control inopinat la o casă familială de pe strada Dunării din Giurgiu, unde aseară a avut loc un nou incident. Aici locuiesc 8 copii instituţionalizaţi. Câţiva cetăţeni au reclamat incidentul la 112. Ajunsă la faţa locului am constatat că aceşti minori trăiesc într-o situaţie de tensiune, că nu beneficiază de suficient ajutor din partea psihologilor şi că mâncarea lasă de dorit”, a anunţat ministrul pe Facebook.

Natalia Intotero a anunţat că a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) ca începând de vineri să demareze un nou control la toate instituţiile din subordine. De asemenea, ministrul Familiei a cerut altor instituţii să intervină.

„Statul are obligaţia să ofere acestor copii cazare, masă, condiţii optime pentru dezvoltare şi nu voi permite unor oameni care şi-au ales o meserie nepotrivită pentru ei să îi traumatizeze. Solicit pe această cale Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale- prin AJPIS- şi Autorităţii Naşionale pentru protecţia Consumatorilor, să se implice cu maximă seriozitate în rezolvarea problemelor semnalate şi identificate. În legătură cu această casă familială există deja un proces pe rol şi fac un apel către magistraţi să trateze cu celeritate dosarele care privesc cazurile în care sunt implicaţi copii din sistemul de protecţie”, a precizat Natalia Intotero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
casă,
copii,
intotero

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici