Ministrul Finanţelor a anunţat că la 12.30 va avea o nouă rundă de negocieri cu sindicatele

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat, joi dimineaţă, că la 12.30 va avea o nouă rundă de discuţii cu sindicatele şi a precizat că negocierile se vor face în limita legii, angajaţii care protestează strigându-i că vor "un ministru curajos".

20 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor a anunţat că la 12.30 va avea o nouă rundă de negocieri cu sindicatele

Ministrul Finanţelor a anunţat că la 12.30 va avea o nouă rundă de negocieri cu sindicatele (Imagine:Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cei aproximativ 200 de angajaţi care protestează în Ministerul Finanţelor au strigat, după intrarea lui Ialomiţianu în instituţie, că vor "un ministru curajos".

La scurt timp după ce a intrat în biroul său, Gheorghe Ialomiţianu a anunţat o nouă rundă de negocieri cu sindicatele la ora 12.30, însă a subliniat că discuţiile vor avea loc în limita legii.

În faţa sediului Ministerului Finanţelor au venit, joi dimineaţă, mai mulţi angajaţi de la administraţiile financiare din toate sectoarele Capitalei, aceştia spunând că vor rămâne cât timp va fi necesar pentru a-şi reprimi drepturile.

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, le-a spus oamenilor care s-au adunat în faţa Ministerului Finanţelor că sindicaliştii vor discuta cu Gheorghe Ialomiţianu, de la care aşteaptă o semnătură pentru ca angajaţii să îşi reprimească stimulentele.

El le-a spus acestora că angajaţii i-au transmis lui Ialomiţianu că "vor un ministru curajos", precizând că nu i-au cerut să îi primească la discuţii, ci doar să semneze pentru stimulente.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, joi dimineaţă, la intrarea în instituţie, că în cazul celor care sunt în grevă va fi aplicată legea, iar cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Ultima rundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici