Ministrul Justiţiei a cerut Direcţiei Naţionale pentru Probaţiune să scoată la concurs 28 de posturi

În contextul discuţiilor pe care ministrul Justiţiei le-a avut cu membrii de sindicat ai Serviciului de Probaţiune Bucureşti şi al pichetelor angajaţilor instituţiei, Raluca Prună a cerut Direcţiei Naţionale pentru Probaţiune să scoată la concurs 28 de posturi de consilier vacante în prezent.

1288 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei a cerut Direcţiei Naţionale pentru Probaţiune să scoată la concurs 28 de posturi

Ministrul Justiţiei a cerut Direcţiei Naţionale pentru Probaţiune să scoată la concurs 28 de posturi (Imagine Silvia Ilie / Mediafax Foto)

"Ministrul justiţiei a solicitat Direcţiei Naţionale pentru Probaţiune să scoată imediat la concurs 28 de posturi de consilier de probaţiune vacante în prezent. Ministrul justiţiei este la curent cu volumul foarte mare de dosare repartizate fiecărui consilier de probaţiune şi obligaţiile acestora către instanţă, şi subliniază că va cere suplimentarea numărului de posturi cu ocazia primei rectificării bugetare din acest an", a anunţat Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

De asemenea, ministerul susţine că serviciile de probaţiune din întreaga ţară încă nu beneficiază de asigurarea pazei de către Jandarmeria Română, astfel că instituţia "a intensificat comunicarea cu Ministerul Afacerilor Interne privind urgentarea demersurilor necesare pentru asigurarea pazei serviciilor de probaţiune cu efective de jandarmi".

De asemenea, Raluca Prună anunţă că în ceea ce priveşte salariile şi suplimentarea resurselor umane, ministerul a iniţiat un dialog cu Ministerul Finanţelor Publice pentru identificarea resurselor bugetare necesare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici