Ministrul Justiţiei anunţă că statutul Secţiei de anchetare a magistraţilor va fi consolidat prin norme juridice

Tudorel Toader a declarat că statutul Secţiei pentru anchetarea magistraţilor va fi consolidat în scurt timp şi că structura va fi transformată, astfel încât să îşi poată îndeplini rolul preventiv. Toader a evitat să lămurească dacă acest demers înseamnă transformarea Secţiei în parchet.

281 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei anunţă că statutul Secţiei de anchetare a magistraţilor va fi consolidat prin norme juridice

Ministrul Justiţiei anunţă că statutul Secţiei de anchetare a magistraţilor va fi consolidat prin norme juridice

„Consolidăm, prin norme juridice, într-un viitor foarte apropiat, statutul Secţiei actuale de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi. Atât pot spune astăzi. Vom consolida statutul, funcţionarea, transformarea acelei secţii, ca ea, secţia de astăzi, să îşi poată îndeplini rolul preventiv pe care îl are în raport cu judecătorii şi procurorii. Convingerea mea este că dacă disciplinar nu va fi suficient (...) penalul pe care îl va declanşa, este părerea mea, Secţia de investigare va fi de natură să sancţioneze sever ce s-a întâmplat şi se va dovedi cu probe legale şi de a avea acel rol preventiv în legătură cu ceilalţi magistraţi”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena3.

Transformarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor a mai fost dezbătută public şi în luna noiembrie, la Ministerul Justiţiei. La acel moment, Adina Florea, procurorul-şef adjunct al Secţiei de investigare a magistraţilor, a spus că este întemeiată solicitarea ca structura să fie transformată în direcţie după modelul DNA şi DIICOT, întrucât e necesară o independenţă faţă de Parchetul General.

„Vizavi de demersul nostru şi de solicitarea ca această secţie să se organizeze din punct de vedere legislativ în direcţie, cred că este un demers întemeiat, justifcat, având în vedere importanţa activităţii pe care o desfăşurăm, dat fiind faptul că în această secţie se instrumentează dosare care privesc infracţiuni potenţial săvârşite de persoane cu o anumite calitate. Având în vedere calitatea acestor persoane, considerăm că este necesară o independenţă şi o autonomie totale ale acestei structuri faţă de Parchetul General, cum au DNA şi DIICOT”, a mai spus Adina Florea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici