Ministrul Mediului: Alte 10 oraşe din România trebuie să facă „planuri preventive” privind poluarea, pentru a evita o eventuală procedură de infringement

Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a declarat, luni, că 10 oraşe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituţiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

5708 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Alte 10 oraşe din România trebuie să facă „planuri preventive” privind poluarea, pentru a evita o eventuală procedură de infringement

Alexe: Alte 10 oraşe din România trebuie să facă „planuri preventive”

Potrivit ministrului Mediului, cele 10 oraşe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce priveşte reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timişoara, Constanţa, Brăila, Turnu Măgurele, Galaţi, Bacău, Ploieşti şi Piteşti.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Alexe.

De altfel, ministrul Mediului a convocat luni reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene, fiind vorba de Bucureşti, Iaşi şi Braşov. La ora 12.30 este aşteptată la întâlnire Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, cu care Alexe a avut dispute aprinse pe tema calităţii aerului din Capitală.

„Din păcate, în ultimii ani poluarea aerului în Bucureşti a fost din ce în ce mai mare şi mai alarmantă. Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri el nu este implementat aşa cum ar trebui. Dacă ar fi implementat aşa cum ar trebui, nu mai aveam atât de multe zile cu valori ridicate sau depăşiri în fiecare an. Primăria Capitalei, având în vedere că este astăzi în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul. Nici măcar nu am mai dat voie României să se apere în faţa Comisiei Europene, aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri”, a declarat recent ministrul Costel Alexe.

Alexe a mai precizat, luni, că va solicita Institutului de Snătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici