Ministrul Mediului, întâlnire cu primarii marilor oraşe care au probleme cu calitatea aerului

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a organizat luni o videoconferinţă la care au fost invitaţi primarii oraşelor care se află în procedură de infringement pe calitatea aerului: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara.

313 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, întâlnire cu primarii marilor oraşe care au probleme cu calitatea aerului

Ministrul Mediului, întâlnire cu primarii marilor oraşe care au probleme cu calitatea aerului

Potrivit reprezentanţilor ministerului, participanţii au discutat despre problemele legate de calitatea aerului care vor apărea în marile oraşe odată cu începerea sezonului rece şi punerea în funcţiune sistemelor de termoficare din aceste aglomerări urbane.

Tánczos Barna s-a declarat nemulţumit de faptul că primarul general al Capitalei nu a participat la întâlnire, mai ales că în ceea ce priveşte calitatea aerului Bucureşti stă cel mai prost.

„Regret că tocmai Bucureştiul nu are reprezentare la nivel de Primar General la această întâlnire importantă despre calitatea aerului în marile oraşe în sezonul rece. Cu atât mai mult cu cât Bucureştiul stă cel mai prost la acest capitol, iar pe PM10 şi pe NOX, nu am avansat deloc şi suntem deja cu sentinţă de obligare la anumite măsuri care nu au fost luate la timp şi la care Capitala nu s-a conformat. Este posibil să fim penalizaţi de Comisia Europeană”, a spus ministrul Mediului.

Tánczos Barna a mai arătat că spre deosebire de celelalte mari oraşe, nici în Timişoara nu a fost aprobat Planul Integrat pentru Calitatea Aerului ceea ce poate duce la sancţiuni europene.

Măsurile pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş sunt reducerea numărului de benzi de circulaţie din zona centrală şi înlocuirea acestora cu linii de transport în comun sau cu piste de biciclete, achiziţia de mijloace de transport public electrice, amplasarea de staţii de reîncăcare pentru maşinile electrice, reducerea taxelor pentru clădirile verzi, plantarea de vegetaţie şi organizarea de acţiuni de tipul Vinerea Verde.

România se află în procedură de infringement şi riscă sancţiuni importante de la autorităţile UE deoarece nu a luat măsuri, la nivel local şi central, pentru a reduce poluarea în oraşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici