Ministrul Muncii anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi, că în şedinţa de Guvern de joi vor fi discutate modificările Legii Pensiilor, respectiv modificarea alineatelor pe care Curtea Constituţională le-a solicitat. Potrivit lui Budăi, după şedinţa de Guvern vor fi înaintate Parlamentului formele finale.

172 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern

Ministrul Budăi anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern

„Noi am elaborat cele trei clarificări solicitate de Curtea Constituţională, dar nu pot să nu remarc că am pierdut 6 luni din implementarea noii Legi, pentru un atac care s-a dovedit nefondat la Curtea Constituţională – Curtea Constituţională, dintr-o lege de peste 180 de aticole a cerut, practic, la trei alineate, o clarificare, nici măcar cele trei nu au fost declarate neconstituţionale. Noi le-am elaborat, le-am înaintat Guvernului şi probabil le vom discuta în şedinţa de Guvern de joi, apoi le înaintăm Parlamentului”, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului, forma finală a modificării va fi înaintată Parlamentului, după şedinţa de Guvern.

„Trebuie să vedem dacă mai sunt colegi de la Finanţe sau de la Justiţie, care mai au clarificări, apoi să prezentăm forma finală. (...) Parlamentarii pot amenda propunerile noastre”, a mai declarat Budăi.

Curtea Constituţională a solicitat mai multe clarificări în ceea ce priveşte noua Lege a pensiilor, declarând neconstituţionale mai multe puncte din actul normativ, iar în motivarea deciziei de neconstituţionalitate se arată, printre altele, că se fac mai multe confuzii prin exprimarea legislativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici