Ministrul Sănătăţii a găsit vinovaţii pentru problema vaccinării. Urmează demiteri

Ministrul Sănătăţii ar urma să anunţe miercuri demiteri din sistemul de sănătate, în urma raportului întocmit de minister ajungându-se la concluzia că responsabili de situaţia vaccinării sunt reprezentanţi din direcţiile de sănătate publică, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

1052 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii a găsit vinovaţii pentru problema vaccinării. Urmează demiteri

Decizia a fost luată de ministrul Sănătăţii Florian Bodog, după o discuţie de mai bine de o oră cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria.

În cadrul discuţiilor, ministrul Sănătăţii i-a prezentat şefului Executivului un raport privind situaţia vaccinării la nivel naţional. De asemenea, ministrul ar fi stabilit şi un grafic pentru aplicarea măsurilor necesare, ce urmează să fie prezentat public.

Între "vinovaţi" s-ar afla reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Florian Bodog să facă public şi raportul asupra situaţiei vaccinării.

Tudose a declarat miercuri că nu îl demite zilele acestea pe ministrul Sănătăţii Florian Bodog, însă va avea o întâlnire cu acesta, care trebuie să-i prezinte un raport asupra problemei vaccinării.

"Nu, nu-l demit pe Bodog astăzi şi nici mâine", a replicat premierul Mihai Tudose, întrebat dacă ministrul Sănătăţii este în pericol de a fi remaniat.

Tudose a explicat că nu este vorba de oameni, ci de sistem, urmând să se stabilească dacă, în ceea ce priveşte subiectul vaccinării, este vorba de un "sistem imperfect" sau despre o vină individuală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici