Ministrul Sănătăţii: Când te duci într-un apartament să îţi faci o procedură, ştii din start că nu mergi la medic

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Cluj, că persoanele care se duc ”într-un apartament” să îşi facă proceduri estetice ştiu din start că nu merg la medic. Pintea spune că nici comisia de specialitate a ministerului nu a fost fermă în a stabili cine şi ce are voie să facă.

769 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Când te duci într-un apartament să îţi faci o procedură, ştii din start că nu mergi la medic

Ministrul Sănătăţii: Când te duci într-un apartament să îţi faci o procedură, ştii din start că nu mergi la medic

Sorina Pintea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, referindu-se la cazurile de falşi medici esteticieni, că în Bucureşti mai sunt clinici unde lucrează medici stomatologi care nu au competenţe pentru partea de chirurgie estetică.

”Atunci când te duci, tu, ca om, într-un apartament să îţi faci o procedură de genul acesta, cred că ştii din start că nu mergi la medic şi acea persoană nu figurează în evidenţele Ministerului Sănătăţii sau a DSP. Pot să vă spun că şi în Bucureşti mai sunt clinici unde lucrează persoane care nu au competenţă pentru această zonă, de exemplu medici stomatologi care nu au competenţe pentru partea de chirurgie estetică. Poate comisia de specialitate a MS nu a fost foarte fermă în a stabili lucruri pe care acum le stabilesc, adică cine ce are voie să facă”, a spus Pintea.

Aceasta a subliniat că are cunoştinţă despre un document al Colegiului Medicilor Dentişti care interzicea aceste practici, dar nimeni nu l-a băgat în seamă.

”Este vorba şi de autoritatea sistemului pe care începem să o impunem încet-încet. Spuneam şi de nevoia de a face ordine în sistem, inclusiv de tăiat în carne vie”, a menţionat Pintea.

Reacţia ministrului a venit după ce, în ultima perioadă, se înregistrează tot mai multe cazuri de falşi medici care realizează intervenţii estetice în alte spaţii decât cele medicale, uneori în saloane de cosmetică sau coafor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici