Ministrul Sănătăţii, total nemulţumit de managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu este nemulţumit de managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală, apreciind că anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, precum şi strategia pe termen lung pentru atragerea specialiştilor pot fi rezolvate prin soluţii manageriale.

278 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, total nemulţumit de managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală

Ministrul Sănătăţii, total nemulţumit de managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a avut vineri o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "M.S. Curie", cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare.

El a dorit să afle cauzele disfuncţionalităţilor din cadrul spitalului, printre care lipsa personalului de specialitate, cu preponderenţă a asistenţilor medicali, din secţiile de terapie intensivă neonatală şi de chirurgie cardiovasculară pediatrică, constatând că acestea puteau fi rezolvate prin soluţii manageriale, în cadrul legal existent, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS), remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul a mai constatat că, în ciuda eforturilor făcute pentru a avea investiţii de înaltă performanţă, managementul spitalului nu a avut nicio viziune, nicio strategie, niciun plan de a atrage resurse umane calificate, chiar de la demararea investiţiilor, iar în ultimul an şi până în prezent, s-a observat o incoerenţă managerială din cauza căreia nu se pot pune în funcţiune investiţiile, a precizat sursa citată.

În acest sens, ministrul Sănătăţii a dispus conducerii spitalului să aplice prevederile legale privind scoaterea posturilor vacante la concurs şi să prezinte într-un termen cât mai scurt o strategie de atragere a specialiştilor pentru buna desfăşurare a actului medical.

Extinderea activităţii de chirurgie cardiacă pediatrică, pentru ca în România să fie operaţi cât mai mulţi copii şi astfel să fie salvate vieţi, este una dintre priorităţile şi preocupările MS, a mai spus ministrul.

Nicolăescu a mai spus că, prin protocolul semnat de curând cu o clinică de specialitate din Milano, patru echipe de medici şi asistenţi vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activităţii în secţia de chirurgie cardiacă pediatrică din cadrul Spitalului "Marie Curie" şi, pe termen lung, creşterea numărului de intervenţii care pot fi făcute în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici