Ministrul Vela, revoltat de traficul din Capitală: Este de neacceptat / Ce măsuri a cerut ministrul de Interne

Marcel Vela anunţă că a cerut acţiuni de fluidizare a circulaţiei din Capitală menţionând, din experienţa sa de primar, că problema poate fi rezolvată prin reorganizare. Ministrul de Interne a precizat că poliţiştii rutieri aflaţi în stradă intervin asupra efectului, nu asupra cauzei.

6157 afișări
Imaginea articolului Ministrul Vela, revoltat de traficul din Capitală: Este de neacceptat / Ce măsuri a cerut ministrul de Interne

„Am cerut Poliţiei Rutiere, în special Brigăzii Rutiere Bucureşti, cu privire la traficul din Bucureşti, acţiuni de fluidizare, în parteneriat cu toate autorităţile de competenţă în domeniu, astfel încât cetăţenii să circule în siguranţă şi să petreacă mai puţin timp în trafic. Aici am în plan o întâlnire cu consilierii generali, indiferent de culoarea politică, ai municipiului Bucureşti, cu doamna primar general, pentru a clarifica ceea ce face la nivelul Primăriei Comisia de Sistematizare Rutieră”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Un bucureştean petrece în trafic în jur de două ore pe zi, iar în urma unui calcul rezultă că acesta pierde 2 luni în trafic, spune ministrul.

„Ceea ce se întâmplă în Bucureşti la ora actuală este de neacceptat. (...) Este inacceptabil într-o capitală europeană, ca un compatriot, un concetăţean să petreacă în trafic aşa mult timp. Vă spun, cu experienţa de primar, că pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în Bucureşti, prin fluidizare, măcar parte din probleme”, explică Marcel Vela.

Agenţii de la Poliţia Rutieră care se află în intersecţii, acţionează asupra efectului, nu asupra cauzei.

„Indiferent câţi poliţişti rutieri aduce Ministerul de Interne în stradă, problema există în continuare. Aşadar, prin acest dialog doresc, împreună cu specialiştii din minister, să clarificăm şi probleme de fond, adică să găsim acele cauze care pot fi eliminate şi pot ajuta bucureşteanul să nu mai petreacă aşa mult timp în trafic”, atrage atenţia sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici