Minivacanţa de 1 Mai | Plajele din sudul LITORALULUI, pregătite. Decizia luată de CFR Călători cu privire la trenurile care circulă spre Litoral şi Valea Prahovei

Trenurile către cele mai solicitate destinaţii pentru minivancaţa de 1 Mai, respectiv spre Litoral şi Valea Prahovei, vor fi suplimentate cu vagoane, a anunţat, miercuri, CFR Călători.

1021 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de 1 Mai | Plajele din sudul LITORALULUI, pregătite. Decizia luată de CFR Călători cu privire la trenurile care circulă spre Litoral şi Valea Prahovei

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de CFR Călători, în perioada 27 aprilie - 2 mai vor fi suplimentate cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinaţii, în special cele spre Litoral şi Valea Prahovei şi vor fi asigurate legături cu principalele judeţe din ţară.

„În plus, faţă de trenurile existente în graficele de circulaţie, vor fi asigurate legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Braşov, Iaşi şi Suceava spre Constanţa şi staţiunile de pe Litoral, inclusiv Mangalia. De asemenea, va fi suplimentat numărul de case de bilete deschise publicului călător din staţii în funcţie de intervalele orare aferente fluxurilor mari de pasageri”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, studenţii pot călători gratuit conform legii, iar toţi pasagerii pot beneficia de reduceri sau discounturi, astfel că pentru călătoria dus-întors se acordă reducere de 10%.

Pentru evitarea aglomeraţiei din ziua plecării trenului, CFR Călători recomandă pasagerilor să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie, care pot fi achiziţionate online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele XsellKiosk din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR sau de la distribuitori autorizaţi.

Preţul unui bilet pentru ruta Bucureşti – Constanţa şi retur este 108,10 lei, potrivit CFR.

Apele Române: Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru minivacanţa de 1 Mai

Administraţia Naţională Apele Române se află în proces de finalizare a lucrărilor de pregătire a plajelor pentru sezonul estival care începe la data de 1 mai, plajele din sudul litoralului fiind pregătite în proporţie de 90%, arată un comunicat transmis miercuri de instituţie.

„Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie, iar până la 16 aprilie au fost amenajate şi predate către utilizatorii de plaje suprafeţele ce urmează a fi închiriate, urmând ca până la 1 mai 2018 să fie finalizate lucrările şi pe suprafeţele necontractate”, se arată în comunicat.

„În intervalul 10 martie - 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie şi mare, respectiv furtuni, care au afectat litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activitătilor de pregătire a plajelor, însă cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, precizează Apele Române.

Potrivit regiei, lucrările de pregătire a plajelor constau în pregătirea terenului, terasare (aproximativ 80.000 mc), demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafeţelor de plajă (aproximativ 350.000 mp), evacuarea depozitelor de spărturi de scoici din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar (aproximativ 400 de tone), transportarea unor utilaje şenilate în zonele de lucru, transport nisip din depozite în zonele deficitare, transport şi depozitare deşeuri rezultate în urma activităţii de curăţare (aproximativ 700 de tone).

„Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival”, mai arată comunicatul.

Potrivit Apelor Române acţiunea se desfăşoară concomitent pe trei tronsoane:
- Tronsonul 1 (Năvodari-Mamaia-Constanţa) care este finalizat în proporţie de 90%.
Tronsonul 2 (Agigea-Eforie-Costineşti-Tuzla), finalizat în proporţie de 90%.
Tronsonul 3 (Olimp - Neptun - 23 August - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche), finalizat în proporţie de 90%.

„După finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ”, menţionează instituţia.

Regia Apelor Române atrage atenţia că responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate le revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere”.

„Administraţia Naţională Apele Române îi asigură pe cetăţenii care au decis să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe Litoral că vor găsi plajele pregătite pentru a petrece câteva zile libere în cele mai bune condiţii”, precizează autoritatea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici