Minori duşi de profesori într-un club din Costineşti. Copiii dormeau, iar supraveghetoarele dansau pe manele

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) s-a autosesizat în cazul copiilor aflaţi în tabără în Costineşti care au fost duşi de către profesorii supraveghetori la discotecă.

2292 afișări
Imaginea articolului Minori duşi de profesori într-un club din Costineşti. Copiii dormeau, iar supraveghetoarele dansau pe manele

Minori duşi de profesori într-un club din Costineşti. Copiii dormeau, iar supraveghetoarele dansau pe manele (Imagine: www.realitatea.net)

► Cele trei femei psiholog care au însoţit copiii de la Centrul de zi "Casa Speranţei" din Bucureşti în tabără la Năvodari şi care au fost surprinse dansând într-un club de manele alături de copiii care dormeau vor fi destituite, a anunţat, joi seară, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

"Le-am comunicat personal că vor avea desfăcute contractele de muncă. Luni se va întâlni comisia de disciplină şi aceasta va fi decizia. Dacă domniilor lor se vor simţi lezate aştept să mă dea în judecată", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Popescu-Piedone.

Primarul Sectorului 4 a precizat că se află la Năvodari împreună cu o nouă echipă de supraveghetori adusă special să le înlocuiască pe cele trei femei care vor fi concediate de la Direcţia de Protecţie a Copilului din Sectorul 4.

"Doamnele nu se mai ocupă de copii, am adus înlocuitori care să aibă grijă cum trebuie de cei mici până la finalul taberei, aceasta fiind în plină desfăşurare", a spus Piedone.

Cele trei femei vizate de decizia primarului sunt Liliana Neacşă, Ana-Maria Lepădat şi Claudia Vişan. Potrivit primarului, acestea au 23, 25 şi, respectiv, 30 de ani.

"Doamnele psiholog au vrut să-i ducă pe aceşti copii la manele, gândindu-se probabil că e educativ pentru aceştia. Vor plăti!", a mai spus Piedone.

Acesta a precizat că, pe lângă cele trei, alţi doi supraveghetori ai unui alt grup de copii instituţionalizaţi, cei de la centrul de plasament "Robin Hood", vor fi cercetaţi disciplinar întrucât "se pare că şi ei au fost pe-acolo, însă fără copii". "Vom vedea ce implicare au avut şi celelalte două persoane şi, dacă va fi cazul, vom lua şi aici măsuri. Totuşi, cei doi nu au luat copiii după ei la discotecă la Costineşti, aşa cum au făcut cele trei doamne amatoare de manele", a spus Piedone.

Întrebat cum şi-au justificat gestul de a-i culca pe copii în clubul de noapte şi de a continua distracţia, primarul a răspuns: "Mi-au spus mai întâi că au uitat să se uite la ceas. Apoi au susţinut că au luat acordul părinţilor pentru a lua o mare parte dintre copii la discotecă. Vă las pe dumneavoastră să judecaţi motivaţiile domniilor lor", a spus Piedone, precizând totuşi că acei copii care au fost filmaţi dormind în club în timp ce supraveghetoarele se distrau sunt, în parte, orfani. "În plus, toţi sunt instituţionalizaţi, deci în custodia instituţiei, nu a părinţilor, presupunând că aceştia mai există", a conchis Piedone.

► Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că s-a autosesizat după ce a văzut imaginile cu mai mulţi copii însoţiţi de un adult într-o discotecă din Costineşti, noaptea târziu.

Acestea vor fi analizate în cel mai scurt timp şi se vor lua măsurile ce se impun, conform regulamentelor în vigoare, a precizat ISMB.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a cerut şi el să fie realizată o anchetă în acest caz.

Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat şi au făcut cercetări în acest caz, mai multe cadre didactice fiind audiate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, mai mulţi profesori supraveghetori dar şi angajaţi ai unui club din Costineşti au fost audiaţi, miercuri şi joi, de către poliţiştii din comună, după ce s-a stabilit că mai mulţi copii instituţionalizaţi provenind de la "Casa Speranţa" din Bucureşti şi care se aflau în tabără în staţiune au fost duşi, marţi noapte, într-un club, unde au petrecut până aproape de miezul nopţii.

"Ne-am autosesizat înainte ca imaginile respective să apară la televizor, mai multe persoane dintre supraveghetori precum şi angajaţi ai clubului fiind audiate. Persoanele respective au declarat că a fost dorinţa copiilor să meargă în clubul respectiv şi că nu s-a fumat şi nu s-au consumat băuturi alcoolice. Nu s-a constatat săvârşirea niciunei contravenţii, astfel că Poliţia nu are ce face în acest caz. Este treaba celor de la Inspectoratul Şcolar să analizeze această situaţie", au declarat surse din cadrul IPJ Constanţa.

Un telespectator a trimis unui post de televiziune imagini dintr-o discotecă din Costineşti în care erau surprinşi mai mulţi copii în timp ce dansau sau care dormeau pe canapele într-un club din staţiunea Costineşti, mult după ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici