Minus 1,3 grade Celsius la staţia meteo Bucin din Harghita

Temperatura de minus 1,3 grade Celsius a fost înregistrată, luni dimineaţă, la staţia meteo Bucin, din judeţul Harghita, iar pe Vârful Bucin s-a depus zăpadă.

464 afișări
Imaginea articolului Minus 1,3 grade Celsius la staţia meteo Bucin din Harghita

Minus 1,3 grade Celsius la staţia meteo Bucin din Harghita (Imagine: Ovidiu_Crucin/Mediafax Foto)

"La staţia meteo Bucin a fost consemnată, luni dimineaţă, minima de minus 1,3 grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această lună în Harghita. Pe Vârful Bucin avem şi un centimetru de zăpadă, care s-a depus peste noapte", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, meteorologul Lajos Krisztina de la staţia Miercurea Ciuc.

Minimele înregistrate luni în localităţile judeţului Harghita au fost mai scăzute cu cel puţin şase grade faţă de cele consemnate duminică. Astfel, la Joseni şi Topliţa au fost 3,5 grade Celsius, la Miercurea Ciuc minima a fost de 4 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat 4,8 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, minima absolută a lunii mai în Harghita, de minus 7,7 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2007, iar maxima absolută a lunii, de 31 de grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1950.

Vezi aici prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici