Minus 20 de grade Celsius la Topliţa, în judeţul Harghita

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă în Transilvania, de minus 20 de grade Celsius, a fost înregistrată, marţi dimineaţă, la Topliţa, în judeţul Harghita.

177 afișări
Imaginea articolului Minus 20 de grade Celsius la Topliţa, în judeţul Harghita

Minus 20 de grade Celsius la Topliţa, în judeţul Harghita (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Meteorologii din municipiul Topliţa au afirmat că temperatura a scăzut cu aproximativ 11 grade Celsius faţă de luni dimineaţă, când au fost minus 9 grade Celsius.

Potrivit acestora, temperatura aerului a coborât încă de luni seară şi a continuat să scadă constant pe parcursul nopţii, până marţi la ora 7.00, când termometrele de la staţia meteo au indicat o minimă de minus 20,3 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie Mihai Timu a declarat corespondentului MEDIAFAX că aceasta "este cea mai scăzută temperatură minimă înregistrată în zonele populate din Transilvania", fiind depăşită doar de minima de minus 25 de grade Celsius consemnată marţi dimineaţă în localitatea Apa Neagră din judeţul Gorj.

Noaptea de luni spre marţi a fost deosebit de rece în toate localităţile din judeţul Harghita, unde valorile termice minime au atins minus 19 grade Celsius la Bucin, minus 18 grade Celsius la Joseni şi minus 16 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

"Dacă astăzi (marţi - n.r.) cea mai scăzută temperatură din ţară în zonele populate a fost înregistrată la Apa Neagră, în Oltenia, mâine (miercuri - n.r.) şi mai ales în noaptea de Revelion cel mai frig va fi în zona depresionară din estul Transilvaniei, unde valorile termice ar putea să scadă sub minus 25 de grade Celsius, întrucât cerul se degajează de nori şi vremea se va răci accentuat", a menţionat meteorologul Mihai Timu.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1998.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici