Minus 25 grade Celsius la Întorsura Buzăului

Meteorologii din judeţul Covasna au înregistrat, luni dimineaţă, minus 25,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din ţară.

132 afișări
Imaginea articolului Minus 25 grade Celsius la Întorsura Buzăului

Minus 25 grade Celsius la Întorsura Buzăului (Imagine: Ovidiu Crucin/Mediafax Foto)

În judeţul Covasna, cele mai scăzute temperaturi înregistrate luni dimineaţă au fost minus 25,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului, minus 22 de grade Celsius la Sfântu Gheorghe şi Baraolt şi minus 20 de grade Celsius la Târgu Secuiesc.

Meteorogul de serviciu de la staţia Întorsura Buzăului a afirmat că acolo s-a înregistrat luni dimineaţă cea mai scăzută temperatură din ţară.

Meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în următoarele zile.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice, cu toate că în ultimele zile valorile termice au fost foarte scăzute.

De asemenea, Băncilă a subliniat că Primăria dispune de lemne de foc pentru a-i ajuta, în caz de nevoie, pe localnicii cu probleme sociale, pentru ca aceştia să îşi poată încălzi locuinţele.

În luna ianuarie, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în 1963, respectiv în 1990, când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 de grade Celsius.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici