Minus 27,4 grade Celsius, duminică dimineaţă, la Joseni

Mercurul din termometre a coborât, duminică dimineaţă, până la minus 27,4 de grade Celsius, la Joseni, judeţul Harghita, aceasta fiind cea mai friguroasă dimineață înregistrată în județ în această iarnă.

9 afișări
Imaginea articolului Minus 27,4 grade Celsius, duminică dimineaţă, la Joseni

Minus 27,4 grade Celsius, duminică dimineaţă, la Joseni (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, centrul țării a fost afectat de un front atmosferic de origine polară care a adus ger cumplit.

"Cea mai scăzută temperatură din județ a fost consemnată în localitatea Joseni, după ora 7:30 atmosfera înghețând până la minus 27,4 grade Celsius” a precizat meteorologul de serviciu de la Stația Miercurea Ciuc, Tanko Karoly.

Temperaturi similare s-au înregistrat și în celelalte localități ale județului, minimele fiind de minus 25 de grade la Miercurea Ciuc, minus 23,2 grade la Toplița, minus 19 grade la Odorheiu Secuiesc și Bucin.

Conform aceleiași surse citate, în următoarele zile vremea se va menține geroasă noaptea și dimineața în special în depresiunile montane, cu temperaturi minime de minus 20 de grade Celsius și maxime de minus 10 grade în timpul zilei.

Ninsorile vor fi sporadice și slabe, dar chiciura va persista.

Minima absolută a lunii ianuarie în județul Harghita a fost de minus 38 de grade Celsius la Miercurea Ciuc în anul 1985, în vreme ce maxima absolută, de 12 grade Celsius, a fost consemnată în 2001, în aceeași localitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici