MIRA a creat un site pentru informarea populaţiei în legătură cu aderarea la Schengen

Persoanele care doresc să afle mai multe detalii despre aderarea la Spaţiul Schengen pot accesa, începând de joi, site-ul www.schengen.mira.gov.ro, pus la dispoziţie de Ministerul Internelor şi Reformei Admimistrative (MIRA).

1 afișare
Imaginea articolului MIRA a creat un site pentru informarea populaţiei în legătură cu aderarea la Schengen

MIRA a creat un site pentru informarea populaţiei în legătură cu aderarea la Schengen

"Acest site poate fi accesat de toţi utilizatorii de internet şi cuprinde date de interes general şi informaţii actualizate cu privire la Spaţiul Schengen, statele membre, procesul de evaluare Schengen (categorii de prevederi ale acquis-ului Schengen, domeniile supuse procesului de evaluare, etapele acestui proces etc), precum şi numeroase documente, date şi informaţii utile", se arată în comunicat.

Site-ul este destinat informării populaţiei cu privire la aderarea la Spaţiul Schengen, pentru construcţia acestuia fiind luate în considerare şi recomandările echipelor de evaluatori, formulate cu ocazia misiunilor de evaluare Schengen desfăşurate în cele nouă state membre UE care au aderat la Spaţiul Schengen în decembrie 2007.

Aderarea României la Spaţiul Schengen în martie 2011 este obiectiv prioritar al autorităţilor române, în acest sens, la nivelul MIRA, în calitate de instiţutie coordonatoare a procesului de aderare la Spaţiul Schengen, a fost creat cadrul general pentru o abordare unitară la nivel legislativ, instituţional, financiar şi de pregătire.

Prin HG nr. 1317/2007 a fost constituit în cadrul MIRA, Departamentul Schengen, autoritate naţională în domeniu care asigură şi răspunde de îndeplinirea condiţiilor necesare privind aderarea la Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici