MIRA propune prelungirea termenului în care taximetriştii să-şi preschimbe autorizaţiile

Ministerul de Interne supune dezbaterii publice un proiect de modificare a Legii taximetriei care măreşte termenul în care administraţiile locale trebuie să se ocupe de preschimbarea licenţelor de taxi, pe motiv că acestea nu au timpul fizic s-o facă până la 31 decembrie.

1 afișare
Imaginea articolului MIRA propune prelungirea termenului în care taximetriştii să-şi preschimbe autorizaţiile

MIRA propune prelungirea termenului în care taximetriştii să-şi preschimbe autorizaţiile

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) explică, în nota de fundamentare a propunerii de modificare, că până la finele anului 2007, autorităţile administraţiei publice locale "nu pot definitiva procesul de organizare a compartimentelor specializate de autorizare şi monitorizare a activităţii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere", motiv pentru care "se impune prorogarea termenelor prevăzute în Legea privind transportul în regim de taxi", cu scopul de a asigura continuitatea activităţii serviciului de taximetrie până în momentul intrării în funcţiune a acestor compartimente.

În plus, modificarea propusă se impunea şi din raţiuni bugetare, dat fiind faptul că multe dintre contribuţiile la buget ale taximetriştilor nu ar mai fi putut fi colectate dacă aceştia nu ar putea produce.

"Prezentul proiect a fost elaborat ca urmare a solicitărilor unor autorităţi ale administraţiei publice locale", se mai arată în nota de fundamentare.

Incapacitatea autorităţilor locale de a asigura până la sfârşitul anului preschimbarea tuturor autorizaţiilro de taximetrist, aşa cum prevede nou-adoptata Lege a taximetriei, a dus la numeroase proteste ale taximetriştilor, în special în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici