Miracolul de după tragedia din Colectiv. Copilul venit să aline familia ce şi-a pierdut băiatul în incendiu: ”Am făcut naveta între cer şi pământ”

O cheamă Andreea şi a venit pe lume într-o zi de 30, la ora 22.30. Într-o altă zi de 30, la aceeaşi ora, Andrei, singurul copil familiei al Bucă îşi dădea ultima suflare în Colectiv. De la pierderea lui Andrei până la venirea pe lume a fetiţei, soţii Bucă spun că au făcut naveta între cer şi pământ.

6680 afișări
Imaginea articolului Miracolul de după tragedia din Colectiv. Copilul venit să aline familia ce şi-a pierdut băiatul în incendiu: ”Am făcut naveta între cer şi pământ”

Miracolul de după Colectiv. Copilul venit să aline familia ce şi-a pierdut băiatul în incendiu: ”Am făcut naveta între cer şi pământ” (Imaginea: Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)

Andrei Bucă avea 29 de ani şi era un arhitect. Avea planuri de afaceri cu tatăl său, Dorin Bucă, director la Şantierul Naval din Cernavodă, după ce acesta l-a convins să nu plece în străinătate, pentru a avea aproape unicul copil al familiei. Nu a mai apucat să le realizeze. Pe 30 octombrie 2015 a mers, împreună cu un prieten, tot arhitect, în clubul Colectiv, unde şi-a găsit sfârşitul.

Rămaşi singuri, soţii Bucă spun că tot ce le-a rămas a fost credinţa. Marcela Bucă are 52 de ani iar soţul ei, Dorin, 58. După ce l-au pierdut pe Andrei şi-au mai dorit un copil, care să le aline durerea. În ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril au aflat că vor avea o fetiţă.

"Andreea Gabriela este numele ei. Andreea după Andrei, fiul nostru, şi Gabriela pentru că am am aflat că vom fi părinţi de fată în ziua de Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril şi îi mulţumim Sfântului Arhanghel Gabriel pentru că ne-a adus vestea. Ne-am dorit copil acesta şi ne-am rugat mult şi ne rugăm la bunul Dumnezeu pentru că noi am suferit enorm după pierderea lui Andrei şi ne-am rugat să ne ajute Dumnezeu să dea un copil. Vă închipuiţi ce înseamnă să te scoli dimineaţa şi să ştii că nu mai ai copilul iubit lângă tine şi că nu mai ai niciun sens, nu mai ai pentru ce să trăieşti, nu mai ai bucuria de a avea o familie reuşită, un copil, un copac, o casă", a declarat pentru MEDIAFAX Dorin Bucă.

Andreea s-a născut pe 30 martie, în jurul orei 22.30. Soţii Bucă cred că este o minune că al doilea copil a apărut în viaţa lor la ora la care a Andrei a fost surprins de flăcările care i-au curmat viaţa.

"Noi toţi am considerat că este o minune a lui Dumnezeu. Sperăm să îi dea Dumnezeu sănătate şi nororc mai mult decât a avut Andrei. Sunt sigur că în ea există o părticică din Andrei şi suntem siguri că Andrei, de acolo, este acolo şi ne protejează inclusiv iubita lui simte că el este de multe ori alături. În toată perioada asta, am făcut naveta între cer şi pământ. Sunt dureri atît de mari care nu pot fi descrise. Să ai un copil ca Andrei şi după aia să nu îl mai ai, nu poţi să accepţi un asemenea lucru. Mi-ar plăcea ca Andreea Gabriela să îmbrăţişeze meseria lui Andrei, cea de arhitect. Andreea Gabriela a venit pe lume pe data de 30 martie, în jurul orei 22.30, exact ziua şi ora la care Andrei a murit", spune Dorin Bucă.

Andrei Bucă este unul dintre cei 64 de tineri care au murit în urma incendiului de pe 30 octombrie din clubul Colectiv. Alte 163 de persoane au fost rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici