Video Cristian Rizea răspunde acuzaţiilor că ar fi plecat dintr-un hotel fără să plătească: Ghiţă a zis că partidul plăteşte. Porumboiu i s-a plâns lui Ghiţă de presiuni ale lui Coldea

Fostul deputat Cristian Rizea a declarat, vineri, la sediul instanţei supreme, că PRU ar fi trebuie să se ocupe de cheltuielile de cazare din timpul campaniei electorale, acesta aspect fiind stabilit de Sebastian Ghiţă cu Adrian Porumboiu, care ar fi patronul hotelului.

1848 afișări

"Ordinul de zi pe unitate a fost terfelirea numelui meu. (...) Proprietarul acelui hotel este Adrian Porumboiu, un om de afaceri cu probleme cu iz penal. Întrebaţi-l dacă la începutul campaniei electorale a avut o întalnire cu mine şi cu Sebastian Ghiţă în hol la Intercontinental în care domnul Ghiţă i-a spus foarte clar: acel contract se va încheia pe partid si partidul va plati. Întrebaţi-l tot pe domnul Porumboiu dacă după finalizarea campaniei electorale, când PRU nu a reuşit să intre în Parlament, a primit un telefon de la domnul Ghiţă în care i s-a spus că partidul va plăti. Nu m-am mai văzut cu Ghiţă după finalizarea campaniei electorale. Au început prin diverse sms-uri de santaj, datorită notorietăţii pe care o am, să le plătesc eu din buzunar. Întrebaţi-l pe domnul Porumboiu dacă s-a plâns domnului Ghiţă de presiunile pe care domul Coldea le făcea asupra lui", a spus Cristian Rizea.

Precizările fostului parlamentar au fost făcute în contextul în care administratorul unui hotel din Vaslui susţine că acesta, alături de un alt fost candidat, Ciprian Ţârdea, şi-ar fi făcut sediul de campanie în timpul premergător alegerilor parlamentare la el la hotel, plecând fără să plătească. Cei doi ar fi trebuit să achite 10.000 de euro însă ar fi plecat fără să predea cheile şi fără să achite nota.

Ulterior apariţiei acestor informaţii în spaţiul public, Alin Burcea, patronul agenţiei te turism Paralela 45 şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a postat pe Facebook mesajul „Dacă îl vedeţi pe Cristian Rizea, spuneţi-i că are de plătit bilete la Paralela 45!”. Despre acesta, Rizea a spus că a speculat momentul.

Domnul Burcea a venit să mă cunoască când eram potenţial candidat la Sectorul 5 şi a venit la mine la birou. (...) A insistat să avem o relaţie în cazul în care eu am nevoie vreodată de servicii turistice să apelez la domnia sa. Doi ani de zile nu trimiţi o factură, o notificare şi te trezeşti că Rizea e jos, să îi mai dăm un şut să se duca şi mai jos că poate mai facem rost de nişte bani, a explicat Cristian Rizea.

Declaraţiile au fost făcute la sediul instanţei supreme, unde Cristian Rizea a fost prezent pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea.

"În dosarul meu aţi avut o mostră de cum se face un dosar politic la comandă. Doi din cei trei denunţători (...) au recunoscut fără să vrea că, de fapt, domnul procuror Uncheşelu le-a dictat cum să sune denunţurile la adresa mea", a spus Rizea după şedinţa de judecată.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", anunţa DNA la trimiterea în judecată.

În anul 2009, fostul parlamentar ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituţii "astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", arată DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula provenienţa sumei. Ulterior, "în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", explică procurorii DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici