Mircea Băsescu află astăzi dacă poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

Mircea Băsescu a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată, cea de-a treia de când a fost încarcerat, iar Judecătoria Medgidia urmează să discute cazul miercuri. Iniţial, a fost înaintată ca dată a analizării dosarului 12 iulie, dar instanţa a preschimbat-o, pentru 19 iulie.

725 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu află astăzi dacă poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

Mircea Băsescu află astăzi dacă poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

Deşi cererea de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu ar fi trebuit să fie analizată de magistraţi miercuri, în 12 iulie, instanţa a preschimbat termenul, avansându-l pentru data de 19 iulie, aceasta fiind a treia cerere formulată de fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu.

Ultima cerere de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu, cea de-a doua, a fost respinsă definitiv de Tribunalul Constanţa la finalul lunii martie, instanţa stabilind că fratele lui Traian Băsescu poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

În februarie, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi a dispus eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu, însă DNA a contestat decizia, iar Tribunalul Constanţa a admis, în martie, contestaţia, astfel că fratele fostului preşedinte a rămas în penitenciar.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au apreciat că Mircea Băsescu nu poate fi eliberat condiţionat deoarece, deşi a executat fracţiunea de pedeapsă stabilită de lege, ”această perioadă nu este suficientă pentru a se concluziona asupra perspectivelor de reintegrare socială”, se arăta în motivare.

În luna mai, fostul preşedinte Traian Băsescu declara că fratele său, Mircea Băsescu, se află la Penitenciarul Jilava, pentru că suferă de probleme grave de sănătate, deşi trebuia eliberat din septembrie anul trecut.

”Am fost duminică la Jilava. Fratele meu este acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut”, spunea fostul preşedinte Traian Băsescu, la B1 TV.

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, cunsocut ca Bercea Mondialul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici