Mircea Cosma a fost externat şi adus cu ambulanţa la ICCJ, având o perfuzie la o mână

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus cu ambulanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde va fi judecată cererea procurorilor de arestare preventivă pentru corupţie, el fiind însoţit de mai multe cadre medicale şi având o perfuzie la o mână.

2044 afișări
Imaginea articolului Mircea Cosma a fost externat şi adus cu ambulanţa la ICCJ, având o perfuzie la o mână

Mircea Cosma a fost externat şi adus cu ambulanţa la ICCJ, având o perfuzie la o mână (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Ambulanţa care l-a adus pe Mircea Cosma de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a fost internat marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce era transportat la arestul IPJ Prahova, a ajuns la ICCJ în jurul orei 12.00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a venit însoţit de cadre medicale, în condiţiile în care are o perfuzie la o mână.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă propunerea de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, formulată de procurorii DNA, după ce marţi a fost reţinut, fiind acuzat de fapte de corupţie.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie l-au reţinut marţi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Procurorii cer ICCJ arestarea preventivă a acestuia.

Comisia de medici cardiologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti care l-au consultat pe Mircea Cosma a decis că acesta poate fi externat din această unitate sanitară, recomandarea fiind ca şeful CJ Prahova să fie transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, în cazul în care va fi arestat.

Purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei ştiri Mircea Cosma este pregătit pentru externare.

La rândul său, şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean Prahova va fi dus, miercuri, la ora 12.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca propunerea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele său.

Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Lui Mircea Cosma i s-a făcut rău în timp ce era transportat la Câmpina, acolo unse de află arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, unde ar fi trebuit dus în baza ordonanţei de reţinere.

În primă fază, Mircea Cosma a fost dus la camera de primiri urgenţe a Spitalului orăşenesc Câmpina, însă medicul care l-a exameninat ar fi refuzat să îl interneze în acest spital, recomandând transferul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde şeful CJ Prahova a fost internat în secţia de Cardiologie. Medicii nu au făcut public diagnosticul pus preşedintelui CJ Prahova, însă surse medicale spun că acesta a suferit un puseu de tensiune.

În acelaşi dosar în care este reţinut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", susţin procurorii DNA.

În acelaşi dosar a fost reţinut, tot marţi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Şi el va fi prezentat miercuri judecătorilor instanţei supreme, cu propunerea arestare.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. El a deţinut această funcţie în perioada 2000 - 2004, fiind ales atunci de membrii Consiliului Judeţean în urma înţelegerilor politice. În mandatul 2004 - 2008, când preşedinte al CJ Prahova a fost Florin Anghel, reprezentant al PC, Cosma a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova, funcţie din care a demisionat, rămânând consilier judeţean. După o perioadă în care nu s-a aflat în prim-planul politicii locale, în august 2009 Mircea Cosma a preluat conducerea organizaţiei Prahova a PSD, înlăturându-l din această funcţie pe fostul ministru de interne Marian Săniuţă, care din momentul congresului în care Cosma a fost ales nu s-a mai implicat în activitatea PSD, ulterior demisionând din acest partid. La alegerile din 2012, Cosma a fost reales preşedinte al CJ Prahova.

De asemenea, Mircea Cosma este vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici