Video Mircia Muntean, implicat într-un ACCIDENT RUTIER. Poliţia a deschis dosar penal. Deputatul PSD a negat că s-ar fi aflat la volan, a fugit de la locul accidentului şi s-a ascuns în tufişuri - FOTO, VIDEO

Deputatul PSD Mircia Muntean, care joi seară a fost implicat într-un accident rutier la Deva, apoi a încercat să fugă şi să se ascundă în tufişuri, rămânând blocat pe un gard pe care se urcase, a rămas internat la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3635 afișări

UPDATE 13:20 - Mircia Muntean rămâne internat cel puţin două zile

Deputatul PSD Mircia Muntean, care joi seară a fost implicat într-un accident rutier la Deva, apoi a încercat să fugă şi să se ascundă în tufişuri, rămânând blocat pe un gard pe care se urcase, va rămâne internat cel puţin două zile, afirmă medicii, care spun că fostul primar are un hematom cranian.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Călin Laza, a declarat că deputatul PSD Mircia Muntean va mai rămâne internat o zi sau două, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că are un hematom de doi centimetri între pielea capului şi cutia craniană, care se va resorbi în urma tratamentului. Trebuie ţinut sub supraveghere până sâmbătă sau duminică, în funcţie de evoluţie. Starea lui este stabilă, iar el este în afara oricărui pericol”, a spus Călin Laza.

Potrivit acestuia, medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva i-au recoltat fostului primar probe biologice pentru a-i fi stabilită alcoolemia.

"I-au fost recoltate două probe în vederea stabilirii alccolemiei, ambele în prezenţa unui poliţist. Prima probă s-a recoltat imediat ce a ajuns la UPU, iar cea de-a doua probă la două ore. Este o procedură standard. Probele au fost sigilate şi predate poliţiei care le va duce la Medicina Legală pentru analiză”, a adăugat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

UPDATE 10:05 - Dosar penal deschis de Poliţie în cazul accidentului în care a fost implicat Mircia Muntean

Poliţia Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean, fost primar al Devei, cazul urmând să fie declinat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, poliţiştii hunedoreni au deschis dosar penal, vineri, în cazul accidentului produs joi seară, în care a fost implicat Mircia Muntean.

”În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dată fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara.

Martorii spun că accidentul rutier ar fi fost provocat de Mircia Muntean, fost primar al Devei timp de 16 ani consecutiv, care ar fi lovit trei maşini oprite la semafor, apoi a plecat de la faţa locului şi s-a ascuns în tufişuri, totul fiind surprins de un cameramen de la un post de televiziune.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap şi la faţă, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde este internat în continuare, la Secţia Neurochirurgie.

”A fost internat în compartimentul de Neurochirugie, după ce în urma unui accident de circulaţie a suferit un traumatism cranio-cerebral cu o contuzie cerebrală minoră, o excoriaţie fronto-parietală dreaptă, cu o contuzie a piramidei nazale. I s-au făcut investigaţiile necesare de urgenţă şi a rămas internat pentru tratament şi supraveghere medicală. În prezent, pacientul este stabil, cooperant, liniştit”, a declarat, vineri dimineaţă, medicul chirurg Marius Blendea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Accidentul s-a produs joi seară, pe şoseaua de centură a Devei, în apropierea staţiei CFR, unde un autoturism a acroşat un autobuz fără pasageri şi un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roşie a semaforului.

FOTOGRAFII

Martorii spun că la volanul autoturismului care a acroşat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care a fost scos din maşină cu sânge pe faţă de către un alt şofer. La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean şi a început să îl filmeze.

”Deputatul PSD era plin de sânge pe faţă şi părea băut. A fost scos din maşină de ceilalţi şoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine şi camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el m-a lovit pe mine şi camera cu care filmam. Nu am renunţat. Atunci, parlamentarul a luat-o la fugă spre tufişuri şi a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard şi a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de poliţişti locali”, a spus cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, pe imaginile suprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera şi apoi fuge în tufişuri.

În imagine se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufişuri de către poliţiştii locali, desculţ şi plin de sânge pe faţă.

Parlamentarul Mircia Muntean a spus în faţa camerei de luat vederi, dar şi în faţa poliţiştilor că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: ”Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică...”.

Cameramanul a insistat: ”Martorii spun că dumnevoastră eraţi la volan”, iar deputatul PSD răspunde: ”Mi se pare fals! Ia întrebaţi 1000 de oameni cine a plecat din Peştiş cu mine până am ajuns aici?”. Cameramanul continuă cu întrebările, iar parlamentarul răspunde: ”Beau cât vreau! Am şofer şi beau cât vreau!”.

La câteva ore după producerea accidentului, Poliţia Judeţeană Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care se precizează că nu au existat victime.

”Din primele cercetări reiese că în urma accidentului nu au fost înregistrate victime (situaţie în care legislaţia în vigoare prevede obligativitatea ca persoanele implicate să se prezinte la unitatea de Poliţie în 24 de ore), iar poliţiştii rutieri, fiind sesizaţi, fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul şi a luării măsurilor legale faţă de cei implicaţi. Şoferilor implicaţi în accident li se vor preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, se mai arată în comunicatul Poliţiei Judeţene Hunedoara”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Mircia Muntean este de profesie inginer şi a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câştigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizaţiei judeţene a partidului. Mircia Muntean a pierdut şefia PNL Hunedoara în favoarea actualului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, iar la scurt timp a fost exclus din PNL şi s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloţ. Muntean a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al UNPR, s-a înscris în PDL şi a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din judeţul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean şi-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnari penale în primă instanţă. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacţii nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici