Mischie, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al CJ Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat, luni, de Judecătoria Deva, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, instigare la fals material şi pentru efectuarea de lucrări de reparare fără autorizaţie de construcţie.

40 afișări
Imaginea articolului Mischie, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Mischie, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare

Magistraţii de la Judecătoria Deva l-au condamnat, luni, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, în total, la cinci ani şi patru luni de închisoare, din care, prin contopirea pedepselor, are de efectuat trei ani şi jumătate de închisoare, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material şi pentru efectuarea de lucrări de reparare fără autorizaţie de construcţie a clădirilor reprezentând monumente istorice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon, Nicolae Mischie poate face recurs în termen de zece zile.

"Nicolae Mischie a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, la alte zece luni de închisoare pentru instigare la fals intelectual, la încă şase luni de închisoare pentru instigare la fals material şi la un an de închisoare pentru efectuarea de lucrări de reparare fără autorizaţie de construcţie a clădirilor reprezentând monumente istorice. Judecătorul a decis contopirea pedepselor şi are de efectuat cea mai mare pedepsă, adică trei ani de închisoare la care se adaugă un spor pedepsă de şase luni. Sentinţa poate fi atacată în termen de zece zile", a declarat, luni, judecătorul Cornelia Filimon.

Potrivit acestuia, cealaltă persoană trimisă în judecată în acelaşi dosar, Relu Ştefănoiu, patronul firmei Senaco, a fost achitată.

Mischie se declară "dezgustat" de sentinţa magistraţilor

"Achitarea lui Ştefănoiu (Relu Ştefănoiu, patronul firmei Senaco-n.r.) este singurul lucru normal din acest dosar. Pe mine este normal că m-au condamnat pentru că m-au reţinut cinci zile atunci în 2005 şi nu aveau cum să-mi dea achitare acum pentru că era grav pentru judecători. Sunt dezgustat, am un gust amar de cum văd că se face justiţia în România. Eu nu am semnat niciun act în acest dosar, nu am fost şef la nicio comisie de recepţie şi ei mă găsesc vinovat pe mine. Cei din justiţie îşi permit să încalce legea şi să dea asemenea sentinţe pentru că de asta sunt plătiţi cu salarii mari, ca să le facă jocurile unora", a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici