Mister elucidat: Motivul pentru care apa din lacul IOR şi-a schimbat culoarea în roşu

  • Autorităţile au reuşit să afle de ce apele lacului IOR din Capitală s-au înroşit.
  • De vină este o algă roşie care a invadat lacul.
  • Aceasta nu este toxică şi nu afectează calitatea apei sau fauna acvatică.
7121 afișări
Imaginea articolului Mister elucidat: Motivul pentru care apa din lacul IOR şi-a schimbat culoarea în roşu

Lacul IOR. Sursa FOTO: Facebook Ministerul Mediului - România

Apa lacului din parcul IOR s-a înroşit în luna februarie. Autorităţile au luat probe din apă şi au avut mai multe piste, inclusiv o poluare masivă.

Rezultatele analizelor făcute de specialiştii de la Apele Române arată că algele sunt de vină.

„Colegii de la Apele Române ne informează că au identificat prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus, conform ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR din Bucureşti. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului.

Alga descoperită în apele lacului bucureştean nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici