Organizaţie de mediu: Lacul IOR şi-a schimbat culoarea în roşu din cauza poluării cu fecale. Avertisment pentru populaţie

Lacul IOR a devenit Lacul Roşu al Bucureştiului, numai că la ultimul fenomenul este natural iar la cel de-al doilea e vorba de poluarea cu fecale, scrie pe Facebook Fundaţia Eco-Civica.

8786 afișări
Imaginea articolului Organizaţie de mediu: Lacul IOR şi-a schimbat culoarea în roşu din cauza poluării cu fecale. Avertisment pentru populaţie

Organizaţie de mediu: lacul IOR este poluat cu fecale

„În urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituţie împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR şi au prelevat probe de apă.

După analiza probelor la un institut abilitat a reieşit clar că lacul e plin de fecale!

A reieşit o calitate slabă a apei la bacterii coliforme, nitriţi şi amoniu.

Ceilalţi indicatori sunt o treaptă mai sus.

Fiind lac natural ce are la bază 3 izvoare, şi nu apă curgătoare, potenţialul poluator neluând in calcul acest lucru, s-a produs acest fenomen de înroşire pentru că întreaga cantitate de fecale deversată a intrat în reacţie cu apa din lac, neexistând fenomenul de diluţie şi ,,deplasare” a poluării specifice apelor curgătoare.

Garda are identificat un potenţial poluator şi a dispus PS3 să facă verificările necesare identificării sursei de...fecale.

Stimaţi cetăţeni, vă rugăm să nu intraţi in contact cu apa şi sub nicio formă nu lăsaţi copiii să ia contact cu apa.

Bine că fenomenul nu s-a-ntâmplat vara pentru că trebuia închis parcul”, scrie Fundaţia pe Facebook.

Lacul are culoarea roşie de mai mult timp. O postare a grupului „Prietenii Parcului IOR”, tot de pe Facebook, semnalează acest fenomen încă din data de 8 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici