Misterul economistului rus care a zburat de la Copenhaga la Los Angeles fără paşaport şi fără bilet: nimeni nu ştie cum a ajuns acolo, nici măcar el!

Serghei Vladimirovici Ochigava s-a îmbarcat într-un zbor Scandinavian Airlines: interceptat la sosirea în SUA, a părut vizibil dezorientat, iar acum FBI îl investighează.

1929 afișări
Imaginea articolului Misterul economistului rus care a zburat de la Copenhaga la Los Angeles fără paşaport şi fără bilet: nimeni nu ştie cum a ajuns acolo, nici măcar el!

Misterul economistului rus care a zburat de la Copenhaga la Los Angeles fără paşaport şi fără bilet: nimeni nu ştie cum a ajuns acolo, nici măcar el!

S-a îmbarcat într-un zbor Scandinavian Airlines, de la Copenhaga la Los Angeles, fără bilet, fără paşaport şi fără ca prezenţa lui în avion să fie înregistrată în vreun fel.

Este aventura economistului rus Serghei Vladimirovici Ochigava: bărbatul părea vădit dezorientat când, la sosirea sa în SUA, a fost interceptat la controalele vamale, neputând explica cum a reuşit să treacă controalele de securitate.

Şi nici măcar oficialii Departamentului de Securitate Internă al SUA, FBI, aeroportul din Los Angeles sau nici măcar Scandinavian Airlines, transportatorul de pavilion al Danemarcei, Norvegiei şi Suediei, nu ştiu asta.

Povestea este incredibilă: în cabină, Ochigava cu siguranţă nu a trecut neobservat. Echipajul i-a observat mişcările constante: mai întâi a ocupat un scaun care era gol, conform sistemului, apoi a încercat să-l schimbe de mai multe ori în timpul zborului.

În plus, a comandat porţii duble la fiecare masă şi chiar a mâncat ciocolata membrilor echipajului. Personalul companiei, însă, a declarat că nu a observat nimic excesiv de neobişnuit: doar un pasager uşor excentric, pe scurt, care a încercat chiar să discute cu ceilalţi, dar fără succes - pasagerii aveau tendinţa să-l ignore.

În plus, unii însoţitori de bord au numărat pasagerii aflaţi la bord, dar doar pentru a verifica bilanţul aeronavei pentru operaţiunile de decolare şi aterizare, fără a verifica dacă numărul de călători corespunde foilor oficiale. Odată aterizat în Los Angeles, în ciuda absenţei unui document, bărbatul s-a prezentat calm la vamă.

Spune că nu a dormit de trei zile

Oprit de agenţii de securitate, a declarat că este economist rus şi că şi-a uitat paşaportul în avion: în cabină nu a fost găsit niciun paşaport. Numele său a fost înscris în bazele de date referitoare la zborul de pe care tocmai debarcase. Ochigava pur şi simplu nu ar fi trebuit să fie la bordul acelui zbor.

Odată cu intervenţia FBI, pasagerul a fost acuzat de infracţiunea de imigrare clandestină: în urma unei percheziţii, în bagajul său au fost găsite cărţi de identitate ruseşti şi israeliene şi o fotografie parţială a unui paşaport, dar nu şi fotografia proprietarului acestuia. 

În plus, pe telefonul lui Ochigava au fost găsite imagini cu mai multe panouri de zbor internaţionale, capturi de ecran Google Maps ale rutelor către un hostel din Kiel, Germania, şi hărţi stradale ale unui oraş străin necunoscut.

Interogat de doi agenţi FBI, Ochigava a declarat că avea un doctorat şi că a lucrat în Rusia ca economist cu ceva timp înainte. Bărbatul a mai declarat că nu a dormit de trei zile şi părea să nu aibă idee ce se întâmplă: conform raportului FBI, nu îşi amintea cum a urcat în avionul din Copenhaga, nici cum a ajuns acolo sau ce făcea în oraşul danez.

Ochigava a mai relatat că poate avea un bilet de avion spre Statele Unite, dar nu era sigur. Pe scurt, nu avea nici cea mai mică idee cum a ajuns la Los Angeles!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici