Miting al poliţiştilor din Neamţ pentru dotări mai performante: Nu vrem să murim ca nişte proşti/ Sindicaliştii au cerut demisia ministrului Carmen Dan | FOTO

Mai mulţi poliţişti, membri ai Sindicatului Europol, au protestat, vineri, în faţa Prefecturii Neamţ, nemulţumiţi de faptul că Ministerul de Interne nu asigură dotări performante pentru agenţi. Sindicaliştii au cerut demisia ministrului Carmen Dan, după moartea poliţistului din Timiş.

622 afișări
Imaginea articolului Miting al poliţiştilor din Neamţ pentru dotări mai performante: Nu vrem să murim ca nişte proşti/ Sindicaliştii au cerut demisia ministrului Carmen Dan | FOTO

Poliţiştii din Neamţ cer dotări mai performante: Nu vrem să murim ca nişte proşti

La protestul organizat vineri, în faţa Prefecturii Neamţ, au participat circa 15 poliţişti, membri ai Sindicatului Europol.

„Poliţiştii sunt foarte nemulţumiţi pentru că am pierdut un coleg drag nouă la Timiş, ştiţi în ce condiţii a fost ucis acel poliţist. A mai murit un poliţist acum un an de zile, la Suceava, pe peronul Gării Burdujeni, din cauza, zicem noi, a guvernanţilor, a conducerii Ministerului de Interne, care nu a fost capabilă să le asigure poliţiştilor o dotare performantă, care să le asigure protecţia”, a declarat Ioan Cănărău, preşedintele Sindicatului Europol Neamţ.

Sindicaliştii au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Credem că cineva trebuie să răspundă politic pentru tragediile care au loc la Poliţia Română, pentru că mor poliţişti într-o luptă nedreaptă, într-o luptă strâmbă, cu infractorii. Noi astăzi am cerut demisia doamnei Carmen Dan, măcar o demisie de onoare, dacă nu, zicem noi, o demisie de ruşine. (...) Doamna Carmen Dan, pe peronul Gării Burdujeni, când a murit colegul nostru Sorin Vezeteu, le-a promis poliţiştilor că politicienii vor elabora un pachet de legi care să întărească autoritatea poliţistului. Cum ştiţi şi dumneavoastră, nu a fost în stare să emită astfel de prevederi, pentru că au fost din start respinse de preşedintele României, care nu le-a promulgat pentru că a considerat dumnealui că nu ţineau neapărat să întărească autoritatea poliţistului, ci o anumită latură represivă a Ministerului Afacerilor Interne”, a spus liderul sindical.

Acesta a susţinut că poliţiştii au nevoie de o minimă dotare ca să aibă şanse în luptele cu infractorii.

„Noi am depus un jurământ, suntem conştienţi că este posibil la un moment dat să ne pierdem şi vieţile la datorie, dar nu vrem să murim pur şi simplu, scuzaţi-mi expresia, ca nişte proşti. Dacă am avea o minimă dotare, cred eu că ar creşte şi şansele să rămânem în viaţă în urma unor altercaţii, în urma unei lupte cu infractorii”, a mai spus Ioan Cănărău.

O listă a nemulţumirilor sindicaliştilor din Poliţie a fost predată reprezentanţilor Prefecturii Neamţ.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, duminică, în misiune, de un bărbat dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici